Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές – Όλα τα βλέμματα στην κρίση στην Ουκρανία

Οριακές κινήσεις καταγράφονται στις πρωινές συναλλαγές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με τους διεθνείς επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εύθραυστες ισορροπίες αναφορικά με την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και η οποία έχει φθάσει σε σημείο καμπής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,15% στις 465,21 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτου να ενισχύεται κατά 0,8% και τις μετοχές τεχνολογίας να υποχωρούν κατά 0,7%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,20%, ο γερμανικός DAX κερδίζει

0,11%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,36%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,25% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 κερδίζει οριακά 0,05%

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, έκανε επείγουσα έκκληση κατά μιας ρωσικής εισβολής. Νωρίτερα οι ηγέτες της Δύσης απέρριψαν ως ψευδείς τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου για απόσυρση των στρατευμάτων και η Ουκρανία κατηγόρησε φιλορώσους αυτονομιστές για επίθεση με βόμβες κατά ενός χωριού.

Νωρίτερα, οι αγορές Ασίας – Ειρηνικού έκλεισαν σε μεικτό έδαφος, ενώ τα αμερικανικά futures σημείωσαν άνοδο προσυνεδριακά μετά τις χθεσινές απώλειες στην Wall Street, όπου ο Dow είχε τη χειρότερη μέρα του από το 2022, με απώλειες άνω των 600 μονάδων.

Διαβάστε ακόμη:

Κινδυνεύει η ελληνική παραγωγή λαδιού και κρασιού λόγω υπερθέρμανσης

Πετρέλαιο: Διάλειμμα στο ράλι εν αναμονή Ουκρανίας και πυρηνικής συμφωνίας με Ιράν

Mathieu Lambotte (Pernod Ricard Hellas): Προχωρά σε ανατιμήσεις αλλά περιμένει αύξηση της κατανάλωσης

Keywords
Τυχαία Θέματα