Έρευνα: Η Φρανκφούρτη το νέο χρηματοοικονομικό κέντρο της Ευρώπης μετά το Brexit

Ανάκαμψη αναμένεται να γνωρίσει ο χρηματοοικονομικός τομέας της Φρανκφούρτης μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, σύμφωνα με έρευνα Γερμανών καθηγητών που ειδικεύονται στο χρηματοοικονομικό τομέα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Bloomberg, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, ο τραπεζικός τομέας αλλά και οι επαγγελματικές υπηρεσίες είναι πιθανό να επωφεληθούν από το Brexit.

Λιγότερο από το 10% αναμένει η λιανική τραπεζική

στην Φρανκφούρτη να επωφεληθεί από το Brexit, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Volker Bruehl του Κέντρου Οικονομικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης.

Το Λονδίνο, το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου, κινδυνεύει να χάσει σημαντικό εργατικό δυναμικό αλλά και ολόκληρες επιχειρηματικές ζώνες έπειτα από το Brexit, με το Παρίσι, το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ και τη Φρανκφούρτη να θεωρούνται από τις πιο πιθανές περιοχές που θα ευνοηθούν από τη φυγή αυτή.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών η οποία εποπτεύει τις τράπεζες της Ευρωζώνης και η οποία έχει έδρα σήμερα τη Βρετανία είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί το επόμενο διάστημα στη Φρανκφούρτη, με τους περισσότερους που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα να βλέπουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη.

Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων στην έρευνα εντοπίζουν σημαντικά εμπόδια να υλοποιηθεί η μεταφορά, με το 70% των ερωτηθέντων να εκφράζει την ανησυχία του για την έλλειψη επαρκούς στέγασης και το 53% να ανησυχεί για πιθανή έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα