Ευρωαγορές: Νέο ράλι για τον Stoxx 600 – Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της ημέρας

Σε ρυθμό ράλι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον Stoxx 600 να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό την Τρίτη, με πρωταγωνιστές τις τράπεζες και τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,8% και έκλεισε στις 494,02 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και τους περισσότερους δείκτες να τερματίζουν σε θετικό έδαφος.

Ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,8% στις 16.152,61 μονάδες, ο γαλλικός

CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,4% στις 7.317,41 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άλμα 1,6% στις 7.505,15 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Οι μετοχές του κλάδου του ταξιδίου ήταν από τους πιο κερδισμένους της ημέρας, σημειώνοντας άνοδο 3,4%. Η Wizz Air ηγήθηκε των κερδών, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 12%. Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρείες Ryanair και IAG σημείωσαν άλμα 8,9% και 11,3% αντίστοιχα. Στο +10% ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση η μετοχή της TUI.

Τις χειρότερες επιδόσεις κατέγραψαν οι εταιρείες που είχαν επωφεληθεί από τα περιοριστικά μέτρα. Η μετοχή της εταιρείας Ocado βυθίστηκε πάνω από 7% ενώ η Hellofresh υποχώρησε 9%.

Ο τραπεζικός δείκτης σκαρφάλωσε 3,3% καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ενισχύονται από τις προσδοκίες για μια πιο σφικτή νομισματική πολιτική φέτος προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχος ο πληθωρισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή κρίση: Πρόσκαιρη η υποχώρηση, ανεβαίνουν ξανά οι τιμές φυσικού αερίου

Olympus: Από τις πρωτιές, στην πρόσκρουση και τώρα στο… δεύτερο σφυρί

Aλλάζει το πιστοποιητικό νόσησης: Με rapid test η άδεια από την εργασία

Keywords
Τυχαία Θέματα