Γεροβασίλη: Ως τις αρχές Αυγούστου ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την εξυγίανση των ΜΜΕ, αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα "Διαπλοκή, Διαφθορά και ΜΜΕ" στη Νάξο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Δημιουργούμε ένα σύγχρονο, υγιές και διάφανο πλαίσιο λειτουργίας των ΜΜΕ. Προστατεύουμε, τόσο το δημόσιο

χαρακτήρα των συχνοτήτων, όσο και τις συνθήκες εργασίας. Αποκόπτουμε τον ομφάλιο λώρο του κράτους με χρεοκοπημένους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων", είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ειδικά, για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, η κυβερνητική εκπρόσωπος επισήμανε ότι "για πρώτη φορά μπαίνει μια τάξη" και "οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν την παραχώρηση ενός δημόσιου αγαθού σε αυτούς". Τον Ιούλιο θα ανακοινωθεί η λίστα των προεπιλεγέντων και ως τις αρχές Αυγούστου ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι η διαδικασία θα καλύπτει αυστηρότατα στάνταρ διαφάνειας. Ταυτόχρονα, μπαίνει τέλος στις "εργασιακές γαλέρες", όπως οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν πολλές επιχειρήσεις media, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά ορίζεται ένα αυστηρό πλαίσιο εργασιακής προστασίας και ασφάλειας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ρυθμιστικό πλαίσιο των διαδικτυακών ΜΜΕ που ανακοινώνεται αύριο από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και υπογράμμισε ότι "θα μπει τάξη σε αυτό το άναρχο τοπίο που γεννά διαφθορά".

Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στον έλεγχο για τις συνθήκες χρηματοδότησης των ΜΜΕ. "Ελέγχουμε το τεράστιο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσω της διαφήμισης του οποίου παρασιτούσαν δεκάδες μικρομάγαζα στο χώρο της ενημέρωσης", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος και επισήμανε ότι δημοσιεύτηκαν οι λίστες με τους αποδέκτες και τα ποσά της διαφημιστικής δαπάνης τραπεζών, όλα αυτά τα χρόνια που οι Έλληνες πολίτες δέχονταν συνεχείς περικοπές για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα.

Αναφερόμενη στην κατάσταση στα ελληνικά ΜΜΕ, ειδικά τα χρόνια των Μνημονίων και της κρίσης, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι ενδεικτική της κατάστασης είναι η ετήσια έκθεση των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, σύμφωνα με την οποία η δημοσιογραφική ελευθερία στη χώρα μας κατρακύλησε 64 ολόκληρες θέσεις από το 2009 έως το 2014.

"Η εφαρμογή του μνημονίου αποκάλυψε κάτι που ήδη, βέβαια,γνωρίζαμε. Τη σχέση εξάρτησης των ΜΜΕ με το κράτος, το δημόσιο χρήμα και τις τράπεζες", δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος για να παρατηρήσει ότι "τους πρώτους, πιο δύσκολους, μήνες της εφαρμογής των καταστροφικών προγραμμάτων λιτότητας η πληροφόρηση υπήρξε αυστηρά κατευθυνόμενη" για να συνεχίσει λέγοντας ότι "θάφτηκαν κρισιμότατες δημοσιογραφικές πληροφορίες που αφορούσαν το μέλλον του ελληνικού λαού".
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ για "επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα", τα οποία όπως είπε είναι αναμενόμενα από μέρος του Τύπου, όχι, όμως, και από τον πολιτικό κόσμο .

Keywords
Τυχαία Θέματα