Γιούνκερ: «Οι Ιταλοί απομακρύνονται από τις ελάχιστες απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας»

Την ανησυχία του για τις σχέσεις της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι το σχέδιο προϋπολογισμού του Ρώμης για το 2019 παραβίασε τους κανόνες του προϋπολογισμού της ΕΕ.

"Οι Ιταλοί απομακρύνονται όχι μόνο από όσα μας έχουν υποσχεθεί αλλά είναι και μακριά από τις ελάχιστες απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας", δήλωσε ο κ. Γιούνκερ στο n-tv της Γερμανίας. Οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ είναι γνωστοί ως Σύμφωνο Σταθερότητας

και Ανάπτυξης.

Ο προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2019 απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Επιτροπή έδωσε στη Ρώμη μέχρι την Τρίτη να παρουσιάσει νέο προϋπολογισμό και θα μπορούσε να ξεκινήσει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ρώμης αργότερα αυτό το μήνα.

Συγκρατημένα αισιόδοξος o Σολτς

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι τελικά θα βρεθεί μια λύση σχετικά με τον ιταλικό προϋπολογισμό.

«Αναμένω ότι η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες» δήλωσε ο Σολτς και πρόσθεσε: «είμαι σχετικά αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μια καλή λύση για τον ιταλικό προϋπολογισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα