Γκίζι: Το μεγαλύτερο λάθος της Μέρκελ, του Σόιμπλε και του Γκάμπριελ με την Ελλάδα


«Η Γερμανία κατήγγειλε την αλληλεγγύη με την Ελλάδα και αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της Μέρκελ, του Γκάμπριελ και του Σόιμπλε», τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Ντι Πρέσε, ο επί σειρά ετών ηγέτης του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Ντι Λίνκε), Γκρέγκορ Γκίζι, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε παραιτηθεί ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της,

όπως ήδη είχε προαναγγείλει πριν από δύο χρόνια.

Ο Γκρέγκορ Γκίζι, ο οποίος συμμετέχει στη Βιέννη σε διεθνές συνέδριο, υπενθυμίζει στη συνέντευξη, ότι, κατά πρώτον, η Ελλάδα και η Ιταλία είχαν ζητήσει ποσοστώσεις για τους πρόσφυγες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η γερμανική κυβέρνηση ήταν εκείνη που είπε «όχι».

Κατά δεύτερον, η Γερμανία κατήγγειλε την αλληλεγγύη με την Ελλάδα και αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος της Μέρκελ, του Γκάμπριελ και του Σόιμπλε, καθώς όποιος καταγγέλλει την αλληλεγγύη, δεν την λαμβάνει όταν τη χρειάζεται.

Κατά τρίτον, σε σχέση με τις ποσοστώσεις, ο Γερμανός πολιτικός θεωρεί ότι μπορεί να αποφασιστεί μία δίκαιη κατανομή του κόστους, ενώ ο ίδιος θα αφαιρούσε τους χρηματικούς πόρους από εκείνες τις χώρες που δεν συμμετέχουν στην κατανομή του κόστους.

Για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης, επιβάλλεται, κατά την άποψή του, να καταπολεμηθούν οι αιτίες της φυγής και είναι απαράδεκτο να θεωρούνται ως κάτι τόσο αυτονόητο οι πόλεμοι, που όλοι τους, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη υπήρξαν λάθος, γιατί μπορεί νωρίτερα να ήταν μια δικτατορία αλλά τουλάχιστον είχαν μία κυβέρνηση που λειτουργούσε, ενώ σήμερα δεν έχουν τίποτε.

Ο πόλεμος στη Συρία πρέπει να τερματιστεί και η Δύση πρέπει να μιλήσει με τον Άσαντ, ο οποίος είναι ένας δικτάτορας όπως είναι και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνει ο Γερμανός πολιτικός.

Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ, ο Γκρέγκορ Γκίζι επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως αυτή δεν θα πρέπει να υποτιμάται, ωστόσο ο ίδιος βλέπει ως το πραγματικό αδύνατό της σημείο το γεγονός πως δεν μπορεί να διακριθεί μία στρατηγική της και το πού θέλει να οδηγήσει τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα