Γρ. Σαράντης: Η αθόρυβη δύναμη

Αν για κάτι μπορούν να υπερηφανεύονται σήμερα τα αδέρφια Γρηγόρης και Κυριάκος Σαράντης είναι ότι κατάφεραν να εξελίξουν τον όμιλο Sarantis σε μία πολυεθνική δύναμη απαγγιστρωμένο σε μεγάλο βαθμό πλέον απ' την πολύπαθη ελληνική αγορά.

Οι κωνσταντινουπολίτικης καταγωγής επικεφαλής της γνωστής εταιρείας στράφηκαν στις διεθνείς αγορές δημιουργώντας θυγατρικές εταιρείες στα Βαλκάνια (Βοσνία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκόπια), στην Κεντρική Ευρώπη (Ουγγαρία, Τσεχία), στην Πολωνία, αλλά και κάνοντας εξαγωγές

έως και την Αφρική. Συνολικά απευθύνεται σε πάνω από 200 εκατοµµύρια καταναλωτές µέσω 80 επώνυµων brands, που κατά κύριο λόγο ανήκουν στον όµιλο ενώ διατηρούν διεθνή συνεργασία για τη διανομή των προϊόντων Estee Lauder σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Η στρατηγική τους αποδίδει, όπως επιβεβαιώνουν τα οικονομικά στοιχεία. Η εισηγμένη, και ενταγμένη στο δείκτη της μεγάλης Κεφαλαιοποίησης FTSE 25 απ' τον περασμένο Νοέμβριο, ανακοίνωσε χθες αύξηση καθαρών κερδών 23,95% για το 2016, στα 24,52 εκατ. ευρώ και αύξηση πωλήσεων 18,03%, στα 329,02 εκατ. ευρώ. Το 63,6% του συνόλου των πωλήσεων (209,26 εκατ.) έγιναν σε ξένες αγορές (+18,7% σε σχέση με πέρυσι). Μόλις δύο δεκαετίες πριν ο τζίρος του ομίλου έφθανε κοντά στα 25 εκατ. ευρώ!

Και όλα αυτά γίνονται αθόρυβα αφού πολύ δύσκολα κάποιο απ' τα αδέρφια θα μιλήσει στον Τύπο γι αυτά που καταφέρνουν.

Ο Γρηγόρης Σαράντης είναι Πρόεδρος του Ομίλου Σαράντη και Διευθύνων Σύμβουλος της ESTEE LAUDER HELLAS. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών. Στην ιστοσελίδα του ομίλου χαρακτηρίζεται ως «ηγέτης με όραμα και ουσιώδη συμβολή στην ανάπτυξη τόσο του Ομίλου Σαράντη όσο και της Estee Lauder Hellas».

Keywords
Τυχαία Θέματα