Η Gap κλείνει 230 καταστήματα μετά τον διαχωρισμό από την Old Navy

Σε μια μάλλον απέλπιδα προσπάθεια, η Gap Inc. διαχωρίζεται από την επιτυχημένη εταιρεία Old Navy, με την αγορά να είναι μάλλον ευχαριστημένη από τα νέα, στέλνοντας τις μετοχές κατά 25% πάνω στις προ-συνεδιακές συναλλαγές.Η εναπομείνασα εταιρεία

- η οποία θα χρειαστεί ένα όνομα - θα αποτελείται από το brand της Gap, της Athleta και την Banana Republic, καθώς και από δύο λιγότερο γνωστές μάρκες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, θα έχει ετήσια έσοδα περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια της Old Navy.Οι αναλυτές χαρακτήρισαν τη διάσπαση μια έξυπνη κίνηση - μια κίνηση που η μητρική εταιρεία θα έπρεπε να είχε εξετάσει εδώ και πολύ καιρό.

«Είναι απολύτως καθυστερημένη (σ.σ κίνηση). Είμαι έκπληκτος ότι δεν είχε συμβεί ήδη. Για πόσο ακόμα θα μπορούσε η Old Navy να στηρίζει το υπόλοιπο της επιχείρησης;», δήλωσε ο Wendy Liebmann, διευθύνων σύμβουλος της WSL Strategic Retail. Η Gap αντιμετώπιζε δυσκολίες, ακόμη και όταν η φθηνότερη μάρκα Old Navy είχε απήχηση με μεγαλές έκπτωση. Στο τελευταίο τρίμηνο - η κρίσιμη περίοδος των διακοπών - οι πωλήσεις ίδιου καταστήματος της Old Navy ήταν επίπεδες, ενώ οι πωλήσεις των Gap και Banana Republic ήταν αμφότερες αρνητικές.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, η εταιρεία θα κλείσει 230 καταστήματα της Gap τα επόμενα δύο χρόνια. Τα εν λόγω κλεισίματα θα διαγράψουν πωλήσεις ύψους 625 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Art Peck, ο ηγέτης της μητρικής εταιρείας της Gap, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό απωλειών θέσεων εργασίας από το προγραμματισμένο κλείσιμο των καταστημάτων, αλλά θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει το νούμερο.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτές είναι εταιρείες των $8 και $9 δισ., οπότε δεν είναι μικρές», δήλωσε ο Peck σε συνέντευξή του την Πέμπτη. Είπε ότι και οι δύο αυτές εταιρείες είναι «σημαντικά μεγαλύτερες από ένα πολλαπλάσιο των πολλών ανταγωνιστών τους».

Σημειώνεται ότι, στην Ελλάδα, μετά από μια περίοδο κατά τη διάρκεια της κρίσης όπου η γνωστή εταιρεία προχώρησε στον εξορθολογισμό των καταστημάτων της με το κλείσιμο ακόμα και του κεντρικού της καταστήματος στην οδό Ερμού, η Gap έκανε ένα βήμα επέκτασης πέρυσι μέσα από τη συνεργασία της με τα πολυκαταστήματα Attica. Επιπλέον, η αλυσίδα έχει προχωρήσει σε συμφωνία μίσθωσης εμπορικών χώρων στο εμπορικό πάρκο Smart Mark στην επέκταση που έχει ήδη σε εξέλιξη η ιδιοκτήτρια R.Ε.D.S., του ομίλου Ελλάκτωρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα