Η ιαπωνική Softbank επενδύει $1 δισ. στη γερμανική Wirecard

για τη Ο ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός SoftBank Group Corp. σχεδιάζει να επενδύσει περί το 1 δισ. δολ. (900 εκατ. ευρώ) στη Wirecard AG, ανοίγοντας μια συνεργασία που θα της επιτρέψει να πάρει μειοψηφικό ποσοστό στη γερμανική εταιρεία πληρωμών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Wirecard .

Η επένδυση μπορεί να θεωρηθεί ως ψήφος εμπιστοσύνης στην εταιρεία

ψηφιακών πληρωμών, η μετοχή της οποία έχει απολέσει το 30% της αξίας της από τα τέλη Ιανουαρίου, μετά την παραδοχή της Wirecard ότι νομική εταιρεία ερευνά κατηγορίες εις βάρος της για λογιστικές παρατυπίες στην Ασία.

Η Wirecard έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει δεσμευτεί ότι θα δημοσιοποιήσει τα ευρήματα της έρευνας.

Η μετοχή της άνοιξε με άλμα 11%, μετά το χθεσινό κλείσιμο τα 123,50 ευρώ.

Οι γερμανικές εποπτικές αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο απαγόρευσαν στους επενδυτές να σορτάρουν τη μετοχή της εν λόγω εταιρείας που θεωρείται ως μια από τις ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας με τη μεγαλύτερη αξία και η οποία είναι από τις αγαπημένες της γερμανικής χρηματαγοράς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η γερμανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς βάζει φραγμούς στο σορτάρισμα σε μια συγκεκριμένη μετοχή.

Η ασυνήθιστη αυτή απαγόρευση στοιχηματισμού κατά της μετοχής έληξε αυτόν τον μήνα, ανοίγοντας εκ νέου τη μάχη μεταξύ επενδυτών και επιτροπής κεφαλαιαγοράς για το πότε είναι σωστό να μπαίνουν περιορισμοί στους λεγόμενους «σορτάκηδες».

Υπό το πρίσμα της συμφωνίας με τη SoftBank, η Wirecard θα εκδώσει πενταετή μετατρέψιμα ομόλογα στη SoftBank που θα αντιπροσωπεύουν περί το 5,6% των κοινών μετοχών, επιτρέποντας έτσι σε θυγατρική του ιαπωνικού ομίλου να αγοράσει μετοχές της Wirecard με τίμημα 130 ευρώ έκαστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα