Η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής ξέμεινε από καύσιμα

Μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες του πλανήτη, η Νιγηρία διανύει αυτό το διάστημα μια από τις χειρότερες περιόδους σε ότι αφορά τα πετρελαϊκά της αποθέματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες ελλείψεις σε καύσιμα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στον ανεφοδιασμό, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει πολύωρες διακοπές ρεύματος

που οδηγούν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στην μεγαλύτερη κατανάλωση ντιζελοκίνητων γεννητριών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Josh Ashbourne της Capital Economics.

Αν και η Νιγηρία παράγει περίπου 2 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα στις τέσσερις πετρελαιοπηγές της ένα μεγάλο μέρος του πετρελαίου «χάνεται» σε παράνομες αγορές με αποτέλεσμα η χώρα να μην είναι σε θέση να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης πως θα αυξήσει τις εισαγωγές σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την κατάσταση κάτι τέτοιο θα ήταν απλά μια προσωρινή λύση και δεν θα αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα.

Το βασικότερο είναι ότι η Νιγηρία έχει περιορισμένη ικανότητα εγχώριας διύλισης. Ακόμα και λειτουργούσαν πλήρως και τα τέσσερα διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας θα κάλυπταν μόλις το 25 % των αναγκών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα