Η νέα εποχή του διαστήματος είναι εδώ και... ανήκει στον Μusk (BINTEO)

Επρόκειτο για σκηνή που βγήκε κατευθείαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ένας άσπρος πύραυλος, σα μολύβι διαπερνούσε τον γαλανό ουρανό και προσγειώθηκε απαλά εν μέσω πυκνού καπνού. Όλα αυτά έγιναν πάνω σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο πλοίο-drone που έπλεε στη μέση του κυματισμένου Ατλαντικού. Εκείνη ήταν και η στιγμή που ο Elon Musk έκανε κι άλλο ένα βήμα για την επικράτησή του στην αγορά πτήσεων προς το διάστημα, και να στείλει επανδρωμένη αποστολή στον Άρη.

Ημέρες μετά την θριαμβευτική αποκάλυψη του νέου Tesla, η SpaceX έκανε

τη δική της έκπληξη. Μπροστά σε χιλιάδες live θεατές, ο Falcon 9 απογειώθηκε και μετά από οκτώ λεπτά, προσνηώθηκε. Στον κέντρο ελέγχου της αποστολής στο Hawthorne της California, οι εργαζόμενοι ξέσπασαν σε κραυγές χαράς. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και ο πασίγνωστος Buzz Aldrin ο οποίος περπάτησε στο φεγγάρι πριν από σχεδόν πενήντα χρόνια, ήταν οι πρώτοι που έδωσαν τα συγχαρητήριά τους.

Ο Musk, με το φλέγμα που τον χαρακτηρίζει, έγραψε στο Twitter πως: "Τα εισιτήρια για τα ξενοδοχεία που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη και στο φεγγάρι, θα είναι πολύ πιο φθηνά από όσο νομίζετε".

Η NASA, εδώ και δεκαετίες προσπαθούσε να αναβιώσει το πάθος για την εξερεύνηση του διαστήματος. Ο Musk μόλις το έκανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα