Ινστιτούτο IW: Επιφανειακά μόνο ισχυρή η γερμανική οικονομία

Μόνο επιφανειακά είναι ισχυρή η γερμανική οικονομία σύμφωνα με το οικονομικό ινστιτούτο IW, αποκρύπτοντας τα τρωτά της σημεία σε σχέση με τις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες.

«Με μια πρώτη ματιά, η γερμανική οικονομία τα πάει πολύ καλά, αλλά οικονομικά προβλήματα στις αναδυόμενες οικονομίες και η αύξηση των ενεργειακών τιμών απειλούν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη» τόνισε το χρηματοδοτούμενο από επιχειρήσεις οικονομικό ινστιτούτο IW.

Ο παραδοσιακά ισχυρός εξαγωγικός κλάδος της Γερμανίας, αποδυναμώνεται εν μέρει εξαιτίας της

αβέβαιης κατάστασης στις αναδυόμενες οικονομίες.

«Επιπλέον, το κόστος εργασίας ανά μονάδα στον κλάδο αυξάνεται, κάτι που μειώνει με την σειρά του την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Το ινστιτούτο επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του για την γερμανική οικονομική ανάπτυξη κατά 1,5% φέτος, που είναι περίπου σύμφωνες με τις πρόσφατες εκτιμήσεις άλλων ινστιτούτων αλλά πιο απαισιόδοξο από τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 1,7% από την γερμανική κυβέρνηση.

Για το επόμενο έτος το IW προβλέπει ανάπτυξη περίπου 1,25%, ενώ οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης κάνουν λόγο για 1,5%.

Η δημοσκόπηση της IW σε 3.000 επιχειρήσεις εμφάνισε ότι το 39,9% των γερμανικών επιχειρήσεων αναμένει αύξηση της παραγωγής φέτος, σε σχέση με το 37,6% που προβλέπει ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα