Ισραήλ: Υπουργός έκανε λόγο για χρήση πυρηνικών στη Γάζα – «Άδειασμα» χωρίς συνέπειες από τον Νετανιάχου

Αποστάσεις προσπάθησε να πάρει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου από τα σχόλια ενός υπουργού της κυβέρνησής του που δήλωσε πως η ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Γάζα είναι «μία από τις δυνατότητες» και ότι ο παλαιστινιακός πληθυσμός μπορεί να «πάει στην Ιρλανδία ή στις ερήμους».

Ο υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu του κόμματος Otzma Yehudit αναφέρεται από τους Times of Israel ότι δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio

Kol Berama ότι ο παλαιστινιακός λαός «μπορεί να πάει στην Ιρλανδία ή στις ερήμους, τα τέρατα στη Γάζα θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους», προσθέτοντας ότι όσοι ανεμίζουν σημαία της Παλαιστίνης ή της Χαμάς «δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στο πρόσωπο της γης».

Όπως είπε, η ρίψη πυρηνικής βόμβας στη Λωρίδα της Γάζας «είναι μία από τις πιθανότητες» και ότι η ανθρωπιστική βοήθεια προς τον πληθυσμό θα πρέπει να περιοριστεί, λέγοντας ότι «δεν θα δίναμε ανθρωπιστική βοήθεια στους Ναζί. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως οι αθώοι πολίτες στη Γάζα».

Στο Twitter πάντως ο πρωθυπουργικός λογαριασμός του Ισραήλ ανέφερε: «Οι δηλώσεις του υπουργού Amihai Eliyahu δεν βασίζονται στην πραγματικότητα. Το Ισραήλ και οι IDF επιχειρούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του διεθνούς δικαίου για να αποφύγουν να βλάψουν αθώους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τη νίκη μας».

Prime Minister Benjamin Netanyahu:

Minister Amihai Eliyahu’s statements are not based in reality. Israel and the IDF are operating in accordance with the highest standards of international law to avoid harming innocents. We will continue to do so until our victory.

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) November 5, 2023

Σε διαθεσιμότητα μέχρι νεωτέρας

Λίγο μετά τις 11:00 σύμφωνα με το Army Radio του Ισραήλ, ο κ. Eliyahu έχει πλέον τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu μέχρι νεωτέρας. Η κίνηση αυτή σχολιάζει το Sky News φέρεται να μην έχει κανένα πρακτικό αντίκτυπο.

Υπουργοί της κυβέρνησης φέρονται να δηλώνουν ότι η αναστολή του από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου δεν έχει νόημα. «Αυτό είναι ένα αστείο, ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται σε γύρους ψηφοφορίας μέσω τηλεφώνου», αναφέρεται από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet ένας ανώνυμος υπουργός.

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ακυρώθηκε, χωρίς να έχει οριστεί εναλλακτική ημερομηνία.

Ο Eliyahu είναι μέρος της ευρύτερης κυβέρνησης συνασπισμού, αλλά ως υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς δεν συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας εν καιρώ πολέμου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα