Ιταλία: Ποδοπατήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης - Εξι νεκροί και 100 τραυματίες

Πολύ περισσότερος κόσμος από όσο επιτρεπόταν φέρεται να βρισκόταν στο νυχτερινό κλαμπ «Lanterna Azzura», στο οποίο σκοτώθηκαν πέντε ανήλικοι και μία γυναίκα, ενώ ποδοπατήθηκαν και τραυματίστηκαν δεκάδες ακόμη τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το κλαμπ φέρεται να ήταν ασφυκτικά γεμάτο, όταν επικράτησε πανικός. Είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επέτρεπε ο νόμος.

Αρκετοί νεαροί που βρίσκονταν στο μοιραίο κλαμπ, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συναυλία ενός ράπερ, δίνουν καταθέσεις στις

αστυνομικές αρχές που προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς προκάλεσε τον πανικό και τελικά την τραγωδία. Ο συνωστισμός φαίνεται να ήταν ένας από τους παράγοντες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε από ορισμένους χρήση σπρέι πιπεριού, με αποτέλεσμα να επικρατήσει έντονη αναστάτωση και να προσπαθήσουν αρκετοί να κινηθούν προς την έξοδο. Άλλες πηγές αναφέρουν πως οι πόρτες του κλαμπ έκλεισαν με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι- στη συντριπτική πλειονότητα έφηβοι ηλικίας 14 έως 16 ετών- να αισθανθούν παγιδευμένοι.

Το κλαμπ φιλοξενούσε συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, ενώ τη στιγμή του δυστυχήματος εκτιμάται ότι μέσα στον χώρο βρίσκονταν 1.000 άτομα, που ποδοπατήθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Ένας έφηβος είπε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι τουλάχιστον μία από τις εξόδους κινδύνου ήταν κλειδωμένη όταν προσπάθησε να διαφύγει. Σύμφωνα με τις αναφορές, οι αρχές διερευνούν εάν οι έξοδοι κινδύνου λειτουργούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα