«Καμπανάκια» από Ελληνική Ένωση Τραπεζών για υπερφορολόγηση

Τις ανησυχίες της για την κατακόρυφη αύξηση της φορολογίας στις εταιρείες επενδύσεων ακινήτων εκφράζει με επιστολή της προς την κυβέρνηση η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή.

Όπως σημειώνει στην επιστολή της που έχει αποδέκτες τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Γ. Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτο και Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, η υπερφορολόγηση θα πλήξει σημαντικά τον κλάδο που προσέγγισε τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις την περίοδο της κρίσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για λίγα φορολογικά έσοδα που εκτιμάται ότι

δεν θα ξεπεράσουν τα 25 εκατ. ευρώ, θα απαξιωθεί ένας θεσμός όπως οι ΑΕΕΑΠ μέσω του οποίου επενδύθηκαν στη διάρκεια της κρίσης ποσά ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Στην επιτολή αναφέρεται επίσης ότι αύξηση της φορολογίας θα αποθαρρύνει πιθανούς θεσμικούς επενδυτές και θα κλονίσει την αξιοπιστία της ελληνικής αγοράς ακινήτων.

Θύματα της υπερφορολόγησης ωστόσο, θα πέσουν και οι μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς δεν έχει προβλεφθεί γι΄ αυτές κάποιο ισχυρό φορολογικό κίνητρο μέχρι στιγμής, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα