Κ.Ε.Μ.Ε.Λ.: Οι εθελοντές μάνατζερ που στηρίζουν το Επιχειρείν

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (ΚΕΜΕΛ), Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 2004 από ένα πυρήνα επιτυχημένων ανώτατων διευθυντικών στελεχών Ελληνικών και Διεθνών επιχειρήσεων. Ο στόχος ήταν όλες οι γνώσεις και εμπειρίες που είχαν αποκτηθεί κατά την επαγγελματική σταδιοδρομία τους να μην πάνε χαμένες αλλά μέσω εθελοντικού έργου να αποδοθούν στην κοινωνία προς όφελος αυτής.

Αντίστοιχες οργανώσεις εθελοντών Μάνατζερ, τις οποίες το ΚΕΜΕΛ έχει με προσοχή μελετήσει, υπάρχουν και σε άλλες χώρες όπως στις ΗΠΑ,

στην Γαλλία κλπ.

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ» έχει μέλη, ενεργά ή πρώην, ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων Ελληνικών ή Διεθνών εταιριών, με εμπειρία τουλάχιστον 20 ετών που έχουν διακριθεί στον επιχειρηματικό στίβο για την διαχειριστική ακεραιότητά τους. Εστιάζει στην νεανική επιχειρηματικότητα και στους νέους επιχειρηματίες, υποστηρίζει σχετικές συλλογικές πρωτοβουλίες (θερμοκοιτίδες, οργανώσεις νέων επιχειρηματιών) αλλά και μεμονωμένους νέους επιχειρηματίες που ζητούν βοήθεια.

Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα και σεμινάρια ο Νέος Επιχειρηματίας αλλά και ο παλαιότερος, βρίσκει τις απαντήσεις σε προβλήματα και ζητήματα που εμφανίζονται καθημερινά στην πορεία του. Το ΚΕΜΕΛ έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη συμπυκνωμένη πείρα των μελών του και ουσιαστική βοήθεια στον επίδοξο επιχειρηματία προσφέροντας τον "οδηγός του νέου επιχειρηματία" μέσα από έτοιμα businness plan,, υποδείγματα marketing plan, και ενημέρωση για τους τρόπους χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα το ΚΕΜΕΛ έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την γεφύρωση της απόστασης που χωρίζει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση από την αγορά εργασίας/επιχειρηματικότητα, την θεωρία από την πράξη και συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα.

Η ιστοσελίδα www.kemel.gr προσφέρει χρήσιμα «εργαλεία» για τους νέους επιχειρηματίες καθώς και πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια όπως για εκτροφή σαλιγκαριών, καλλιέργεια μυρτίλλων, για μέλι και μελισσοκομικά προϊόντα και για μικρή ξενοδοχειακή επιχείρηση πολυτελείας.

Οι βασικές αρχές του ΚΕΜΕΛ είναι:

1. Η εργασία των μελών του ΚΕΜΕΛ είναι εθελοντική χωρίς καμμιά απολύτως αμοιβή. Οι πόροι του ΚΕΜΕΛ προέρχονται αποκλειστικά από τις συνδρομές και δωρεές των μελών του.

2. Το ΚΕΜΕΛ είναι εντελώς ανεξάρτητο από κυβερνητικές αρχές, κόμματα, επιχειρηματικά συμφέροντα.

3. Το ΚΕΜΕΛ δεν ανταγωνίζεται τους επαγγελματίες συμβούλους και γι' αυτό τον λόγο απευθύνεται όπου δεν υπάρχουν τα μέσα και επαρκείς πόροι.

Από την αρχή της οικονομικής κρίσης, το 2009 το ΚΕΜΕΛ αποφάσισε να εστιάσει το έργο του στην νεανική επιχειρηματικότητα και στους νέους επιχειρηματίες. Πιστεύεται πως αυτή η προσπάθεια του ΚΕΜΕΛ θα βοηθήσει στην δημιουργία νέων επιχειρήσεων, στην καλύτερη πορεία των μικρών επιχειρήσεων και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού είναι απαραίτητο τα μέλη του να είναι υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης και μόρφωσης αλλά και με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα