Κέρδη στην Ασία – Εκτόξευση άνω του 5% στη Σεούλ

Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Νότιας Κορέας, αφού η χώρα επέβαλε εκ νέου την απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων (short selling), ενώ οι περισσότερες αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού πήραν ανάσα από την ήπια έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, η οποία συνέβαλε στη μείωση των προσδοκιών για τα επιτόκια.

Οι χρηματοπιστωτικές αρχές της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι οι ανοικτές πωλήσεις θα απαγορευτούν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2024. Οι ανοικτές πωλήσεις γίνονται

όταν ο πωλητής πουλάει δανεικές μετοχές για να τις αγοράσει πίσω σε χαμηλότερη τιμή και νακαρπωθεί τη διαφορά.

Οι μισθοδοτούμενοι εκτός του κλάδου της γεωργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 150.000 τον Οκτώβριο, χαμηλότερα από την πρόβλεψη της κοινής γνώμης του Dow Jones για αύξηση κατά 170.000. Αυτό μείωσε τις ανησυχίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.

Στο μεταξύ, η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ιαπωνία επεκτάθηκε τον Οκτώβριο, αλλά με τον ηπιότερο ρυθμό φέτος, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα.

Στο ταμπλό, ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άλμα 5,66% για να κλείσει στις 2.502,37 μονάδες και ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 7,34% για να κλείσει στις 839,45 μονάδες. Και οι δύο δείκτες σημείωσαν  την καλύτερη συνεδρίασή τους από τα τέλη Μαρτίου 2020.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 2,37% στις 32.708,48 μονάδες, ενώ ο Topix πρόσθεσε 1,64% για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα στις 2.360,46 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,85%. Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας κέρδισε 1,22%.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε 0,28% υψηλότερα στις 6.997,40 μονάδες.

Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή, αφού η ήπια έκθεση για την απασχόληση οδήγησε σε πτώση τις αποδόσεις των ομολόγων και οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν την καλύτερη εβδομάδα τους μέχρι στιγμής το 2023.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,94% και σημείωσε την πρώτη πενθήμερη άνοδο από τον Ιούνιο.

Ο Dow Jones κέρδισε πάνω από 200 μονάδες και σημείωσε άνοδο 0,66%, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε άλμα 1,38%.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με «ιστορικά» ακίνητα-φιλέτα, βιομηχανίες και… βίλες στη Μύκονο (pics)

Βιτάλι Μπορίσοφ: «Τo Elounda Hills είναι το όνειρο και το έργο της ζωής μου»- Εκκίνηση εργασιών με τη μαρίνα (pic)

Γιάννης & Θεόδωρος Αναστασίου (CAVINO): Το ντιλ για το Μπαμπατζίμ και οι νέες επιδόσεις ρεκόρ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα