Κίνα: Σχεδιάζει να απολύσει 1,8 εκατ. εργαζομένους στον τομέα του άνθρακα και του χάλυβα

Περίπου 1,8 εκατομμύρια Κινέζοι που εργάζονται σε βιομηχανίες άνθρακα και χάλυβα αναμένεται να χάσουν την δουλειά τους ή αλλιώς περίπου το 15% του εργατικού δυναμικού, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μείωση της βιομηχανικής πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας, όπως δήλωσε η κυβέρνηση της Κίνας.

Ο Yin Weimin, υπουργός ανθρώπινου δυναμικού και κοινωνικής ασφάλισης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 1,3 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα του άνθρακα θα μπορούσαν να χάσουν τις θέσεις εργασίας, καθώς και 500.000 από τον τομέα του χάλυβα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα

μέσα στο οποίο θα συμβεί αυτό.

Στους τομείς του άνθρακα και του χάλυβα απασχολούνται περίπου 12 εκατομμύρια Κινέζοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

«Αυτό το έργο θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαστε σίγουροι γι' αυτό» δήλωσε ο Κινέζος υπουργός, Yin Weimin.

Η κυβέρνηση θα διαθέσει 100 δισ. γιουάν για πάνω από δύο χρόνια για την επανεγκατάσταση των εργαζομένων που θα χάσουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο κατέγραψε ανάπτυξη 6,9% το 2015, την πιο αδύναμη εδώ και 25 χρόνια. Η κυβέρνηση στοχεύει τώρα σε οικονομική ανάπτυξη της τάξεως του 6,5% με 7% για το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα