Κορωνοϊός: Ποια είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αίρει τους περιορισμούς

Τέλος στις μάσκες και στις αποστάσεις ανάμεσα στους ανθρώπους μπαίνει από αύριο, Σάββατο, στην Ισλανδία, καθώς αίρονται όλοι οι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας.

Η Ισλανδία κατάφερε γενικά να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά το ξέσπασμα του κορωνοϊού μέσω ενός αυστηρού συστήματος τεστ και ιχνηλάτησης, αλλά έχει θεσπίσει μέτρα lockdown αρκετές φορές τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να περιορίσει τις εξάρσεις

των μολύνσεων.

«Αποκαθιστούμε την κοινωνία, στην οποία έχουμε συνηθίσει να ζούμε και την οποία έχουμε τόσο επιθυμήσει», δήλωσε η υπουργός Υγείας, Σβάντις Σβαβαρσντότιρ.

Η Ισλανδία θα είναι πιθανόν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα άρει όλους τους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού, είπε η Σβαβαρσντότιρ, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Kjarninn.

Στους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα περιλαμβάνονταν περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις και τήρηση απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων.

Η κυβέρνηση λέει πως το 87% των Ισλανδών έχουν λάβει την πρώτη δόση από κάποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο όπως λέει είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί μεταξύ συγκρίσιμων χωρών.

Η χώρα των 360.000 κατοίκων έχει δείκτη επίπτωσης 14 ημερών μόλις 1,6 ανά 100.000 κατοίκους. Σε σύνολο 6.637 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, έχουν πεθάνει οι 30.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι είναι οι Έλληνες εφοπλιστές με τα μεγάλα κέρδη από τα φορτηγά πλοία

Bloomberg: Κριτική Μέρκελ – Μακρόν κατά της Ελλάδας για τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών

Ρωσία: Επιβολή 15% δασμών στις εξαγωγές μετάλλων επέβαλε η Μόσχα – Πώς ευνοούνται οι ανταγωνιστές

Keywords
Τυχαία Θέματα