«Κρατάει» η στερλίνα εν αναμονή της ψηφοφορίας για το Brexit

Στη στερλίνα σήμερα τα βλέμματα των επενδυτών καθώς η Τερέζα Μέι καλείται να κερδίσει την ψήφο των Βρετανών βουλευτών υπέρ της συμφωνίας για το Brexit ή αλλιώς η χώρα να βρεθεί ενώπιον μιας άτακτης αποχώρησης από την ΕΕ τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται έναντι του ευρώ (με την ισοτιμία ευρώ/στερλίνα στο 0,8894) και υποχωρεί έναντι του δολαρίου στο 1,1285 δολ., νωρίτερα ωστόσο ενισχυόταν κατά 0,3% στα 1,2901 δολ. εν αναμονή της ψηφοφορίας

στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Οι καιροσκόποι στοιχηματίζουν ότι αν καταψηφιστεί η συμφωνία η διαδικασία του Brexit θα πάρει παράταση από τις 29 Μαρτίου για τον Ιούλιο (μετά δηλαδή από τις ευρωεκλογές του Μαΐου) ώστε να επιτρέψει τη διεξαγωγή νέων εκλογών ή μπορεί να γίνει ακόμα και δεύτερο δημοψήφισμα», αναφέρει ο Philip Wee, στρατηγικός αναλυτής νομισμάτων της DBS.

Αλλοι αναλυτές πάντως περιμένουν ότι η στερλίνα θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα αν η Μει χάσει σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία.

«Αν χάσει με 100 ή και παραπάνω ψήφους θα είναι μια μεγάλη ήττα αλλά ακούγεται ότι μπορεί να χάσει και με 200 ψήφους. Μια μεγάλη ήττα θα οδηγήσει σε βουτιά τη στερλίνα κάτω από το 1,25 έναντι του δολαρίου και την ισοτιμία ευρώ/στερλίνας λίγο πάνω από τα 91 σεντς», αναφέρει η Kathy Lien, της BK Asset Management.

Keywords
Τυχαία Θέματα