Μικτά πρόσημα στην Ασία - Πιέσεις για το δολάριο λόγω Τραμπ

Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, καθώς ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε κάτω από τις 102 μονάδες μετά τη συνέντευξη του Ντόναλντ Τραμπ στη Wall Street Journal.

Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι το δολάριο είναι ήδη «πολύ ισχυρό», εν μέρει επειδή η Κίνα κρατάει το γιουάν αδύναμο, καθιστώντας έτσι αδύνατο στις αμερικανικές εταιρείες να ανταγωνιστούν τις κινεζικές.

Τα σχόλια αυτά άσκησαν πιέσεις στο δολάριο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 100 μονάδες.

Στην Ιαπωνία,

ο Nikkei έκλεισε ήπια ανοδικά, με τις εξαγωγικές μετοχές να καταγράφουν κέρδη χάρη στο αδύναμο γεν, που υποχώρησε στα 113,27 έναντι του δολαρίου. Ενδεικτικά, η Toyota ενισχύθηκε κατά 0,25%, η Nissan κατέγραψε άνοδο 1,27%, η Honda κινήθηκε ανοδικά 1,5% και η Toshiba ενισχύθηκε κατά 2,4%.

Στη Νότιο Κορέα, ο Kospi έκλεισε σταθεροποιητικά, σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα νεότερα μετά το ένταλμα σύλληψης του Τζέι Λι, προέδρου της Samsung.

Η μετοχή της Samsung Electronics έκλεισε με πτώση 0,1% ενώ η Samsung C&T με απώλειες 1,6%. Κέρδη 1,9% για την Samsung Engineering.

Πτώση και για τις αυστραλιανές μετοχές, με τον ASX 200 να κλείνει πτωτικά 0,36% με «οδηγό» τις χρηματοοικονομικές μετοχές (-0,85%).
Κέρδη στις κινεζικές αγορές και το Χονγκ Κονγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα