Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές – Στο προσκήνιο κέρδη και αποδόσεις

Σε μεικτό έδαφος κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,11%, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες να δείχνουν προς διάφορες κατευθύνσεις.
Στο Λονδίνο, ο FTSE100 +0,33%, στη Φρανκφούρτη ο DAX +0,33%, στο Παρίσι ο CAC40 αμετάβλητος στις 5.438,78 μονάδες, στο Μιλάνο ο FTSE MIB +0,01% ενώ στη Μαδρίτη ο IBEX35 -0,22%

Αποτελέσματα ανακοίνωσαν σήμερα μεταξύ άλλων Santander, Volvo

Group, London Stock Exchange, AkzoNobel, Kering, SAP, Telecom Italia, Anglo American και Shire.

Οι μετοχές των κλάδων πετρελαίου και φυσικού αερίου καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο 0,8% λόγω μιας σειράς αναβαθμίσεων των εταιρειών του κλάδου. Η Credit Suisse αναθεώρησε προς τα πάνω την τιμή στόχο για τη βρετανική Tullow Oil, η οποία σημείωσε άνοδο 2%.

Τις χειρότερες επιδόσεις σημειώνουν οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και διασκέδασης, με πτώση 1%. Ο κλάδος συμπαρασύρθηκε από τις ισχυρές απώλειες πάνω από 10% για τη μετοχή της William Hill.

Η γερμανική SAP ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα παρά το δύσκολο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η μεγαλύτερη τεχνολογική εταιρεία της Ευρώπης σε αγοραία αξία ανακοίνωσε ότι κέρδισε έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της και η μετοχή σημείωσε άνοδο πάνω από 3%.

Η δανέζικη Randstad αντιθέτως σημείωσε πτώση 4% καθώς παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρώπη η θυγατρική της Monster σημείωσε χαμηλές επιδόσεις στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, ράλι κάνουν οι τιμές του πετρελαίου με το μπρεντ να ενισχύεται για έκτη μέρα λόγω προσδοκιών ότι η προσφορά θα μειωθεί. Αμέσως μετά το άνοιγμα τις Ευρώπης ενισχύθηκε πάνω από τα 75 δολ./βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό βρίσκεται πέριξ των 69 δολ/βαρέλι.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν την άνοδο των αμερικανικών αποδόσεων που χθες άγγιξε σχεδόν το ψυχολογικό όριο του 3% - στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014. Οι επενδυτές πούλησαν τα ομόλογα που κατείχαν τον Απρίλιο, εν μέσω εκτιμήσεων για άνοδο του πληθωρισμού- γεγονός που θα κάνει τη Fed να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα