Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή της ψηφοφορίας για το Brexit

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, διατηρώντας στάση αναμονής εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορία στην βρετανική βουλή για το Brexit, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Oι Βρετανοί βουλευτές ψηφίζουν απόψε για την έγκριση ή μη της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες

για το Brexit. Το κείμενο δεν ικανοποιεί ούτε τους φιλοευρωπαίους, υποστηρικτές της διατήρησης στενών σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ούτε τους ευρωσκεπτικιστές, που θέλουν την διάρρηξη των σχέσεων με τις Βρυξέλλες. Και αυτή η πραγματικότητα δεν προοιωνίζεται κάτι καλό για την βρετανίδα πρωθυπουργό.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,35% στις 348,71 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,58% στις 6.895,02 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη με κέρδη 0,33% στις 10.891,79 μονάδες. Στο Παρίσι, άνοδο σημείωσε και ο CAC 40, ο οποίος έκλεισε με κέρδη 0,49% στις 4.786,17 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με πτώση 0,03% στις 19.165,48 μονάδες, με τις ιταλικές τράπεζες να δέχονται πιέσεις, έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει δώσει διορία επτά ετών να καλύψουν το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους (NPLs).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Il Sole 24 Ore», η ΕΚΤ έχει ζητήσει από τις ιταλικές τράπεζες να βάλουν στην άκρη περισσότερα κεφάλαια προκειμένου να καλύψουν πλήρως τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους μέχρι το 2026.

Σύμφωνα με την «Il Messaggero», αυτές οι απαιτήσεις θα μπορούσαν να εντείνουν τις πιέσεις σε ορισμένες ιταλικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Bper, Banco BPM και UBI Banca.

Keywords
Τυχαία Θέματα