Νέα επιστολή-SOS προς Τσίπρα - Τσακαλώτο από τους «κρουαζιεράδες»

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Νέα επιπρόσθετα προβλήματα δημιουργούνται στην εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων και των επιβατών – τουριστών στο λιμάνι Πειραιά από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών. Το καταγγέλλει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας με νέα επιστολή της η δεύτερη μέσα σε ένα 24ωρο προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό

και τους αρμόδιους υπουργούς. Η Ενωση ζητάει να μείνει έστω και ένας υπάλληλος στο Τελωνείο ώστε αυτό να μείνει ανοικτό για να εξυπηρετήσει 3.000 τουρίστες που θα διανυκτερεύσουν στον Πειραιά στο κρουαζιερόπλοιο «REFLECTION».

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ και κ. Γενικέ Γραμματέα,

Εν συνεχεία προηγουμένης αλληλογραφίας μας, σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον λιμένα του Πειραιά από την απεργία των λιμενεργατών, πληροφορούμεθα ότι το Τελωνείο Πειραιά δεν διαθέτει ούτε ένα άτομο προκειμένου για να παραμείνει ανοιχτός ο επιβατηγός σταθμός (passengers terminal) Θεμιστοκλής, πλησίον του οποίου εβρίσκεται παραβεβλημένο το κρουαζιερόπλοιο REFLECTION με 3.000 περίπου επιβάτες. Το κρουαζιερόπλοιο προβλέπεται να διανυκτερεύσει στον Πειραιά και είναι ανάγκη, όπως συμβαίνει σε όλα τα λιμάνια, να υπάρχει ευχέρεια μετακίνησης των επιβατών τόσο προς τα αξιοθέατα των Αθηνών και την ευρύτερη περιοχή, όσο και προς την πόλη του Πειραιά. Το αίτημα της διαχειρίστριας εταιρείας είναι να υπάρξει έστω ένα άτομο από πλευράς Τελωνείου για να μείνει η αίθουσα ανοιχτή το βράδυ, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία εξυπηρέτηση στο ως άνω πλοίο, το οποίο συμβαίνει να έχει μακρά παραμονή στον λιμένα, με τα επιπρόσθετα οφέλη τόσο στον λιμένα όσο και στην τοπική κοινωνία του Πειραιά και των Αθηνών.

Παρακαλούμε κ. Υπουργέ και κ. Γενικέ Γραμματέα για την προσωπική σας παρέμβαση και τις δέουσες εντολές και οδηγίες προς το Τελωνείο Πειραιά ώστε να μείνει η αίθουσα του Τελωνείου «Θεμιστοκλής» ανοιχτή σήμερα το βράδυ, για να μην προστεθεί άλλο ένα πρόβλημα στην όλη κατάσταση και την εικόνα που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες στο πρώτο λιμάνι της Χώρας.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε και τις άλλες ενέργειές σας με τους αρμόδιους Υπουργούς, όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος που δημιουργείται με τη συνεχιζόμενη απεργία των λιμενεργατών. Δεν παραλείπουμε να τονίσουμε ότι διαχειρίστριες εταιρείες των κρουαζιεροπλοίων, από την όλη αυτή κατάσταση και συμπεριφορά, μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση άλλους λιμένες μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε, για μία ακόμη φορά, τη σοβαρότητα της όλης κατάστασης και το επιβαλλόμενο ενδιαφέρον όλων για ομαλοποίηση της λειτουργίας του λιμένος Πειραιώς, τώρα που οδεύουμε στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης, όπου δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να χαθούν ευκαιρίες από πλευράς ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, με τα πολλαπλά οφέλη, ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα