Νέο project -έκπληξη στο Ελληνικό

Ενα νέο project με πολύ σύγχρονο σχεδιασμό και προδιαγραφές στο κομμάτι της κοινωνικής κατοικίας σχεδιάζεται εντός του Ελληνικού, στον χώρο που αναλογεί ως ανταποδοτική παροχή στον Δήμο Γλυφάδας, σε συνέχεια της συμφωνίας με τη Lamda Development.

Σε έκταση 4,5 στρεμμάτων ο δήμος θα αποκτήσει το πρώτο Δημοτικό Γηροκομείο, με τη Lamda να αναλαμβάνει το μελετητικό κόστος. Το κτίριo για το Δημοτικό Γηροκομείο Γλυφάδας, ως κομμάτι των κοινωνικών υποδομών στο πλαίσιο του masterplan του Ελληνικού, θα διαθέτει τουλάχιστον

130 δωμάτια και πολλούς χώρους για δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες.

Στόχος, να κατασκευαστεί ένα κτίριο που θα «πολεμά τη μοναξιά, βοηθώντας τους ενοίκους του να συναντιούνται, να είναι δραστήριοι και να απολαμβάνουν το φυσικό περιβάλλον», αναφέρουν οι συντελεστές του, η ομάδα των SquareOne και του Κώστα Πουλόπουλου, των V3 Architects, ΔΟΜΗ A.E. και TEAM Ε-M.

Το κτίριο αναπτύσσεται στο σχήμα U που επιτρέπει την ελεύθερη ροή των ενοίκων μέσα και έξω, με μια αυλή στο κέντρο του κτιρίου, την καρδιά του συγκροτήματος, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να κοινωνικοποιούνται σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες, αποτελώντας ταυτόχρονα τόπο συνάντησης.

Το κτίριο θα αναπτυχθεί με απολύτως πράσινα χαρακτηριστικά, με φυτεμένες ταράτσες, ενώ στο ισόγειο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι με εστιατόρια, εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας, χώρους ιατρικής υποστήριξης κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

Μετρητά τέλος στις συναλλαγές με 4 νέα μέτρα – Έλεγχοι της εφορίας με κάμερες

Κατασκευές: Νέο καμπανάκι εργολάβων για τα έργα

ΤΡΙΚΑΤ ΑΕΚΤΕ: «Βαρύ» σφυρί για ιδιοκτησίες της στη Ραφήνα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα