ΝΒG Business Seeds: Οι συνεργασίες που ξεχωρίζουν

Το ΝΒG Business Seeds είναι ένα πρόγραμμα συνεργασιών και τα δύο τελευταία χρόνια έχει συναφθεί μια σειρά στρατηγικών συνεργασιών που βοηθούν ουσιαστικά τις εταιρείες και τις κάνουν να ξεχωρίζουμε, γράφει ο Σπύρος Αρσένης, επικεφαλής αναλυτής στην Εθνική Τράπεζα.

Σε συνεργασία με το ACEin του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και το ΕΠΙ.ΝΟΩ του ΕΜΠ

διοργανώθηκαν τα Match & Develop, τριήμερα σεμινάρια καθοδήγησης, για επιλεγμένες ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και δεν προχώρησαν στις επόμενες φάσεις.

Βασικά κριτήρια επιλογής, είναι η ενδιαφέρουσα ιδέα, η ωριμότητα των επιχειρηματικών σχεδίων, η ύπαρξη πελατών και εσόδων.

"Η συνεργασία μας με το The People's Trust θα επιτρέψει την παροχή χρηματικής αρωγής σε κάποιες από αυτές. Μέχρι στιγμής έχουμε διοργανώσει 3 Match & Develop στα οποία συμμετείχαν 42 ομάδες με πάνω από 100 συμμετέχοντες. Στην καθοδήγηση των ομάδων συμμετείχαν στελέχη βραβευμένων εταιρειών μας: Pollfish, Intale, blueground, Eventora, DoctorAnyTime, Incrediblue, Sourcelair, nestcargo, Kinems, κα. αναλαμβάνοντας να συμβουλέψουν ομάδες με παρόμοια θεματική", σημειώνει ο κύριος Αρσένης.

Τα προηγούμενα χρόνια ομάδες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΣΕΒ EkinisiLab καθώς και στα προγράμματα του ΟΠΑ Bootcamp Eπιχειρηματικότητας.

Επιλεγμένες εταιρείες λαμβάνουν καθοδήγηση από στελέχη της Αmazon, της Μicrosoft, της Google και του Facebook σε θέματα τεχνολογίας, μάρκετινγκ και δικτύωσης. Επωφελούνται επίσης από δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, Microsoft και Facebook αξίας έως 120.000 ευρώ ανά εταιρεία.

Η Grant Thornton προσφέρει καθοδήγηση σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης και φορολογίας, η Watson Farley & Williams σε νομικά θέματα ενώ η Census συμβουλές στον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.

Δύο φορές τον χρόνο έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος του Ισραήλ μέσα από τη συνεργασία με την Israel Advanced Technology Industries (IATI) συμβουλεύουν τις εταιρείες σε θέματα ανάπτυξης πωλήσεων, τιμολόγησης και δικτύωσης.

"Με το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο προσπαθούμε να κάνουμε πιο αποτελεσματική τη δικτύωση στις ΗΠΑ ενώ μέσω της συνεργασίας μας με την Εndeavor Greece και της συμμετοχής μας στο Διοικητικό της Συμβούλιο βοηθάμε πιο ώριμες εταιρείες στην ανάπτυξη στο εξωτερικό.

Μέσα σε δύο χρόνια κτίσαμε ένα πρόγραμμα συνεργασιών που παρέχει ξεκάθαρη αξία στις εταιρείες μας βοηθώντας αποτελεσματικά την ανάπτυξή τους", καταλήγει ο κύριος Αρσένης.

Keywords
Τυχαία Θέματα