Δείτε τον CEO της Uber να τσακώνεται με οδηγό ταξί

Ο Travis Kalanick απαθανατίζεται σε βίντεο να λέει σε οδηγό ταξί ότι τα παράπονά του είναι δικό του πρόβλημα...

Το «κακό» του πρόσωπο έδειξε το αφεντικό της Uber όταν τη βραδιά του Super Bowl πήρε, συνοδευόμενος από δύο φίλες του, ένα ταξί της εταιρείας του και άρχισε να διαπληκτίζεται με τον οδηγό, όταν ο τελευταίος

εξέφρασε τα... μισθολογικά παράπονά του.

Ήταν ένα από τα μαύρα ταξί – πρόκειται για μια υπηρεσία αιχμής που πρωτοεισήγαγε η Uber το 2010.

Όταν μια από τις φίλες του τού λέει πως άκουσε ότι η Uber είχε μια δύσκολη χρονιά, εκείνος απαντά «θέλω να είμαι βέβαιος πως κάθε χρονικά είναι μια δύσκολη χρονιά. Ετσι λειτουργώ. Αν η χρονιά είναι εύκολη τότε δεν ασκώ την πίεση που χρειάζεται».

Η διαδρομή, κατά τα άλλα, κυλά ευχάριστα και όταν καληνυχτίζονται με τον οδηγό, φαίνεται πως όλα έχουν τελειώσει. Ωστόσο, την ώρα που ο Travis Kalanick βγαίνει από το ταξί, ο 37χρονος οδηγός, Fawzi Kamel, σπεύδει να του παρατηρήσει ότι ενώ τα στάνταρντς ανεβαίνουν για την εταιρεία, τα κόσμιστρα μειώνονται με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο μισθός των οδηγών των μαύρων ταξί. Ο Kalanick απαντά ότι είναι αναγκασμένος να το κάνει για λόγους ανταγωνισμού.

- Ανταγωνισμού; Άνθρωπέ μου είχες το business model στα χέρια σου. Θα μπορούσες να έχεις ό,τι τιμές θέλεις, αλλά εσύ διαλέγεις να «κερνάς» διαδρομές.
- Αν δεν έκανα τις κινήσεις που έκανα οι άλλοι θα μας περνούσαν, απαντά ο Kalanick
- Ο κόσμος δεν σε εμπιστεύεται πια. Εξαιτίας σου έχω χάσει 97.000 δολάρια και χρεοκόπησα. Αλλάζεις πολιτική κάθε μέρα στα μαύρα ταξί, απαντά εξοργισμένος ο οδηγός.
- Ανοησίες.
- Ξεκινήσαμε με 20 δολάρια το μίλι. Τώρα έχει πέσει στα $2,75;
- Ξέρεις κάτι, κάποιοι άνθρωποι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για τις ανοησίες που κάνουν - απαντά ο CEO της Uber – και κατηγορούν όποιον βρουν μπροστά τους. Καλή τύχη!
- Καλή τύχη και σε σένα, αλλά να ξέρεις ότι δεν θα φτάσεις μακριά έτσι.
Και με αυτή τη φράση του οδηγού, η πόρτα χτυπά και ο καβγάς τελειώνει.

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Kalanick ζήτησε συγγνώμη από τον οδηγό για τη συμπεριφορά του καθώς, όπως είπε, φέρθηκε με αγένεια, καθώς προφανώς συνειδητοποίησε πως η εικόνα που δίνει στους επενδυτές, δεν είναι και η καλύτερη.

Το πρόβλημα είναι πως το 2012, η υπηρεσία των μαύρων ταξί της Uber κόστιζε 4,90 δολ. ανά μίλι ή 1,25 δολ. το λεπτό. Σήμερα, η Uber χρεώνει 3,75 δολ. ανά μίλι ή 0,65 δολ. το λεπτό, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πληρώνονται πολύ λιγότερο από τους εργαζόμενους σε άλλες υπηρεσίες της Uber.

H Uber, την οποία με χιούμορ κάποτε ο Calanick ονόμασε... «Βοοb-er» γιατί από τότε που τη δημιούργησε, ισχυρίζεται πως αυξήθηκαν τα ραντεβού του με το άλλο φύλο(!), αν και είχε μια δύσκολη χρονιά, δεν σταματά να αναπτύσσεται. Λειτουργεί σε 400 πόλεις διεθνώς και απασχολεί 11.000 υπαλλήλους και εκατομμύρια οδηγούς, οι οποίοι όμως εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, χωρίς υγειονομική κάλυψη και άλλα προνόμια που συνήθως έχουν οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα