Ο Μακρόν τα βάζει με... τους φτωχούς!

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν προσπαθεί να πείσει τους διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων» ότι δεν είναι ένας ελιτιστής εκτός τόπου και χρόνου.

Αλλά η προσπάθειά του να επανασυνδεθεί με τους ψηφοφόρους ναυάγησε ξανά την Τρίτη, με μια επίθεσή του προς τους ανθρώπους.

«Για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, θα προσπαθήσουμε να τους αναγκάσουμε να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες», είπε από τη γαλλική πόλη Gasny. «Επειδή μερικοί κάνουν το σωστό, και μερικοί απλά

χαζολογούν», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος ταξίδεψε στην πόλη της Νορμανδίας - όπου η εθνικιστής Marine Le Pen βγήκε πρώτη στις προεδρικές εκλογές του 2017 – για να ξεκινήσει την "Μεγάλη εθνική συζήτηση" σχετικά με τη μελλοντική κατεύθυνση της χώρας, μέρος του σχεδίου του να ηρεμήσει τις διαμαρτυρίες που ταλανίζουν τη χώρα για σχεδόν δύο μήνες.

Και για άλλη μια φορά, ο 41χρονος πρώην επενδυτικός τραπεζίτης δεν κατάφερε να κρατήσει κρυφή την πεποίθησή του ότι πολλοί από όσους αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα ​​έχουν μόνο τον εαυτό τους να κατηγορούν.

«Μέρος της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της φτώχειας πρέπει να επικεντρωθεί στο άτομο που βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας, να τους κάνουμε να αναλάβουν την ευθύνη και να τους βοηθήσουμε να βγούν από αυτή», ανέφερε.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Μακρόν προκάλεσε έντονη κριτική με ένα βίντεο, στο οποίο διαμαρτύρεται για το «τρελό ποσοστό» που η Γαλλία ξοδεύει για επιδόματα και ανέφερε σε έναν άνεργο κηπουρό ότι απλά «έπρεπε να διασχίσει το δρόμο» για να βρει δουλειά ως σερβιτόρος.

Καθώς αυτά τα σχόλια έστειλαν την δημοφιλία του στα «τάρταρα», ο Μακρόν είχε υποσχεθεί να υιοθετήσει περισσότερη ταπεινοφροσύνη, με αμφίβολα, ωστόσο, αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα