Ο Σι Τζινπίνγκ, έτοιμος να κυβερνήσει την Κίνα για δεκαετίες!

Και οι πέντε άνδρες που θα διοριστούν για να συνδράμουν τον πρόεδρο Xi και τον πρωθυπουργό Li Keqiang στην Μόνιμη Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου είναι αρκετά μεγάλοι σε ηλικία, για να διεκδικήσουν την εξουσία για μια δεκαετία μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του Xi. Αυτοί που προωθήθηκαν από τον Xi, ήταν ο επικεφαλής του επιτελείου του, Li Zhanshu, 67 ετών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Wang Yang, 62 ετών, ο θεωρητικός του κόμματος Wang Huning, 62 ετών, ο επικεφαλής του προσωπικού του κόμματος Zhao Leji, 60 ετών και ο γραμματέας του κόμματος στη Σανγκάη Han Zheng, 63 ετών.

"Σαράντα

χρόνια μεταρρύθμισης και ανοίγματος έχουν επιτρέψει στον κόσμο μας να ζήσει αξιοπρεπείς, ακόμα και άνετες ζωές", δήλωσε ο Xi κάνοντας σχόλια σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο. "Είναι πεποίθησή μου ότι η μεγάλη ανανέωση του κινεζικού έθνους θα γίνει πραγματικότητα".

Η νέα σύνθεση - σε συνδυασμό με τις αναθεωρήσεις Συντάγματος του κόμματος που αύξησε την επιρροή του Xi - θέτει τις βάσεις για να επηρεάσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο για τις επόμενες δεκαετίες. Την περασμένη εβδομάδα ο ηγέτης της Κίνας περιέγραψε ένα όραμα για να μετατραπεί η χώρα σε ηγέτιδα παγκόσμια δύναμη μέχρι το 2050, με μια ακμάζουσα μεσαία τάξη, ισχυρό στρατιωτικό και καθαρό περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα