Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να διατηρούν στάση αναμονής ενόψει των συνεδριάσεων Fed και Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η Fed ξεκίνησε σήμερα τη διήμερη συνεδρίαση της, με την ανακοίνωσή της αλλά και τη συνέντευξη της Τζάνετ Γέλεν να αναμένονται την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία συνεδριάζει και η Τράπεζα

της Ιαπωνίας.

Στην περίπτωση της Fed οι πιθανότητες αλλαγής της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής θεωρούνται εξαιρετικά μικρές, ενώ στην περίπτωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, οι αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου της χώρας.

Κέρδη μόλις 0,08% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 341 μονάδες, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,33% στις 10.408 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 κινήθηκε κατά 0,31% υψηλότερα στις 6.834 μονάδες. Απόλυτα αμετάβλητος παρέμεινε ο γαλλικός CAC 40 στις 4.394 μονάδες.

Αντίθετα πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας με τον ισπανικό ΙΒΕΧ 35 να υποχωρεί κατά 0,34% στις 8.686 μονάδες, ενώ απώλειες 1,1% σημείωσε ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ στις 16.207 μονάδες.

Σε επίπεδο μετοχών πτώση 0,8% σημείωσε ο τίτλος της Unicredit, μετά από δημοσίευμα ότι έχει δεχθεί επτά ή οκτώ προκαταρκτικές προσφορές για τη μονάδα διαχείρισης κεφαλαίων Pioneer Investments. Απώλειες 2% για την Kingfisher, παρά την ανακοίνωση αύξησης των προ φόρων κερδών της στο α' εξάμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα