Ουκρανία: Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε ο Ζελένσκι – Οι ΗΠΑ στέλνουν F-35 στη Βαλτική

Μερική επιστράτευση ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καλεί εφέδρους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι στέλνει στρατιωτική δύναμη στην ανατολική Ουκρανία.

Παράλληλα, απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο γενικής επιστράτευσης και δήλωσε ότι εξακολουθεί να επιδιώκει την έξοδο από την κρίση μέσω

της διπλωματικής οδού.

Λίγο αργότερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τη στρατιωτική δύναμή τους στη Βαλτική, στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Ακόμη, Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την πρόθεση της Τουρκίας να συμμετάσχει σε πολυμερείς συνομιλίες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία.

Επίσης, απευθυνόμενος προς τον ουκρανικό λαό μετά τη διακομματική συνάντηση στο Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα «οικονομικού πατριωτισμού», που περιλαμβάνει κίνητρα για την εγχώρια παραγωγή και μείωση του ΦΠΑ στη βενζίνη.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανική κρίση: «Στο κόκκινο» ξανά οι τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και τροφίμων – Τι θα γίνει με τις κυρώσεις προς τη Ρωσία

Γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στο κομμάτι της καινοτομίας

Λόιντ Όστιν: Ακλόνητη η υποστήριξη των ΗΠΑ στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Keywords
Τυχαία Θέματα