Πανικός στο Marshall Wace – Lansdowne από τις ζημιές σε τράπεζες και ΔΕΗ

Πανικός επικρατεί στους συμβούλους στα fund Μarshall Wace, Oceab Capital Wood, και στο Lansdοwne Partνers.

Η οργή του κ. Paul Marshall είναι τεράστια, αν και ο ίδιος εμπιστεύθηκε συμβούλους από το Λονδίνο για να παίζει τις τράπεζες στην Αθήνα.

Μεταξύ

αυτών ήταν και ορισμένοι Έλληνες - στελέχη στο Λονδίνο - οι οποίοι υποτίθεται πως γνώριζαν καλά την αγορά και το εσωτερικό των τραπεζών. Διακινούσαν τα περί κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών, αλλά το σχέδιο δεν τους «βγαίνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά στο Marshall Wace και το Lansdowne, η ζημιά που έχει προκληθεί από τις Short θέσεις δεν είναι αμελητέα και τώρα το ερώτημα είναι πού θα κλείσουν τις ανοικτές πωλήσεις.

Προφανώς η μοναδική ελπίδα των short είναι να συνεχιστούν οι ρευστοποιήσεις στις ΗΠΑ και η διόρθωση να επηρεάσει την Ελλάδα.

Όταν διαχειρίζεσαι μερικά δισ. ευρώ και σορτάρεις μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια τότε οι αντοχές που έχει είναι μεγαλύτερες. Όταν, όμως, το σχέδιο δεν βγαίνει τότε υπάρχει και το σταμάτημα των ζημιών – το stop loss. Eπιπλέον, στον κόσμο του χρήματος δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Αν χάσεις χρήματα τότε απλά χάνεις την δουλειά σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα