Πατέλης: Στο 130% του 2020 οι τουριστικές αφίξεις – Πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας

Οι τουριστικές αφίξεις κινούνται στο 130% των επιπέδων του 2020 και είναι μειωμένες κατά 40% σε σχέση με το 2019, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, τονίζοντας ότι ο τουρισμός κινείται σε επίπεδα υψηλότερα των προσδοκιών από τον αρχικό στόχο που ήταν διπλάσιες σε σχέση με το 2020 και μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2019, στοιχεία έως και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο οικονομικός σύμβουλος του

πρωθυπουργού εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, παρά τις ανησυχίες που γεννά η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Πλησιάζουμε στο τέλος της πανδημίας, είπε, επικαλούμενος και τα προγράμματα εμβολιασμού.

Άλλωστε, όπως επεσήμανε, οι επιδόσεις του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο απέδειξαν ότι η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται από τον τουρισμό όσο πιστεύει ο κόσμος. Η μεταποίηση, οι εξαγωγές και οι κατασκευές εμφανίζουν ισχυρές επιδόσεις, σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε τόσο στα έργα όσο και στις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος Ελλάδα 2.0, κάνοντας ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του ΟΑΚΑ και τα έργα σε Τατόι, Αθηναϊκή Ριβιέρα και Βοτανικό, μεταξύ άλλων. Από τις μεταρρυθμίσεις, αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό και το ασφαλιστικό, ενώ τόνισε και τη συμβολή των τραπεζών στη χρηματοδότηση των επενδυτικών έργων που θα γίνουν στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν μπει σε φάση ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμα

«Μάχη» για τη μεζονέτα της Κ. Ζηρίδη στην Κηφισιά

Φοροδιαφυγή: Οι «προνομιούχοι» που γλιτώνουν με πρόστιμα αντί λουκέτου

Η Τράπεζα Πειραιώς πουλάει την DORY και «ζορίζει» την εθελουσία, τα funds σφάζονται στην ποδιά της PQH, έτοιμο το πρώτο εργοτάξιο για τη γραμμή 4 και τα νέα αφεντικά της Jetoil που παλεύουν με τα χρέη 

Keywords
Τυχαία Θέματα