Πολιτικό χάος στη Βρετανία μετά το Brexit - Έτοιμη για βέτο η Σκωτία

Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στη Βρετανία το αποτέλεσμα υπερ του Brexit καθώς τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας εμφανίζονται πλέον διχασμένα.

Ο βουλευτής των Εργατικών Χίλαρι Μπεν κάλεσε τον Τζέρεμι Κόρμπιν να παραιτηθεί από τη ηγεσία του κόμματος ενώ άφησε να εννοηθεί ότι κι άλλα μέλη – υποστηρικτές του πρέπει να ακολουθήσουν.

Διαβάστε σχετικά: Επτά στελέχη του Εργατικού Κόμματος απέσυραν την υποστήριξή τους στον Κόρμπιν

«Σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, το Κόμμα των

Εργατικών χρειάζεται ισχυρή και αποτελεσματική ηγεσία. Ο Τζέρεμι είναι αξιόλογος αλλά δεν είναι ηγέτης. Κι αυτό είναι πρόβλημα» είπε ο Μπεν στο BBC.

Στη Σκωτία, η πρώτη Υπουργός, Νίκολα Στέρτζον, σχεδιάζει δεύτερο δημοψήφισμα, καθώς οι Σκωτσέζοι δεν θέλουν να παραμείνουν σε μια Βρετανία εκτός Ε.Ε., όπως αναφέρει το Bloomberg.

Διαβαστε επίσης: Έτοιμη να ασκήσει βέτο στο Brexit η Σκωτία

Στο μεταξύ, η διαδικασία για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον έχει ξεκινήσει με την Sunday Telegraph να μεταδίδει με τίτλο «Οι Tories σε πόλεμο» ότι οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν την ανάδειξη του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τζόνσον θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την άλλη εβδομάδα.

Εν μέσω αυτής της κόντρας, ένα άλλο όνομα, αυτό της Τερέζα Μέι, αρχίζει να ξεπροβάλλει ως εναλλακτική, παρά το γεγονός ότι η βουλευτής των Τόρις είχε ταχθεί υπερ της παραμονής.

Κι ενώ οι εσωτερικές διαμάχες συνεχίζονται, οι επενδυτές, οι επιχειρήσεις αλλά και τα υπόλοιπα 27 μέλη της Ε.Ε. περιμένουν για την Βρετανία να ξεδιπλώσει τους μηχανισμούς και τις λεπτομέρειες για το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα