Πωλητήριο σε τέσσερα projects από την Dolphin

Της Στεφανίας Σούκη

«Πωλητήριο» κι επισήμως σε τέσσερα από τα έργα, τα οποία δεν προσμετρώνται στις βασικές δραστηριότητες του ομίλου έβαλε η Dolphin, έχοντας μάλιστα προσλάβει και σύμβουλο για τον σκοπό αυτό, τη γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Savills.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Nikki Beach που άνοιξε πέρυσι στο Πόρτο Χέλι, το Sitia Bay

στην Σητεία της Κρήτης, το Livka Bay στην Κροατία και το La Vanta Resort στην Τουρκία. Ειδικά για το έργο της Σητείας, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οικιστική ζώνη κι έχει προωθήσει για τις τελικές εγκρίσεις τη σχετική απόφαση στο υπουργείο Περιβάλλοντος ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο. Μόλις δοθούν οι τελικές εγκρίσεις, θα είναι δυνατή και νομικά η πώληση των οικιστικών ακινήτων που περιλαμβάνονται στο project, ανεξάρτητα από την ανάπτυξη του resort, για το οποίο μεγάλος όγκος αδειών είναι ήδη σε ισχύ.

Οσον αφορά το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, που περιλαμβάνεται στις βασικές δραστηριότητες του ομίλου στη χώρα μας, ο απολογισμός του 2015 είναι θετικός, αν ληφθεί υπόψη ότι η πληρότητά του κατά το περασμένο έτος ''έκλεισε΄΄ στο 57%, με μία μέση τιμή δωματίου 1.229 ευρώ. Παράλληλα, επετεύχθη συμφωνία με την τράπεζα Πειραιώς για τη βελτίωση των όρων του δανείου που έχει ληφθεί για το έργο, ενώ έχει καταρτισθεί ένα πιο ''επιθετικό'' πλάνο marketing για τις πωλήσεις των κατοικιών για το έργο.

Θετικές είναι και οι πρώτες εντυπώσεις από το νέο Amanera golf resort στη Δομινικανή Δημοκρατία που άνοιξε στις 23 Νοεμβρίου του 2015. Πρόκειται για το τρίτο ξενοδοχείο της Dolphin Capital, μετά από το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι και περιλαμβάνεται επίσης στις βασικές δραστηριότητες του ομίλου. Το Amanera, είναι το δεύτερο ξενοδοχείο με την υπογραφή και της Aman που προσθέτει η Dolphin στο χαρτοφυλάκιο της.

H διοίκηση της Dolphin, επισημαίνει ότι το Amanera έχει ήδη καταφέρει να μπει στις λίστες με τα καλύτερα ξενοδοχεία του πλανήτη σε όλες τις σημαντικές εκδόσεις σε Ευρώπη και Αμερική.

Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη βίβλος των ταξιδιωτών Travel + Leisure, φιλοξενεί το Amanera στο εξώφυλλο του τεύχους Μαρτίου, καθώς και πολυσέλιδο εκτενές άρθρο. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «το Amanera αποτελεί το πιο σημαντικό άνοιγμα ξενοδοχείου της χρονιάς». Επιπροσθέτως, το συγκαταλέγει ανάμεσα στα ξενοδοχεία που πρέπει κανείς να επισκεφτεί μέσα στο 2016 μέσα από την: "It List 2016: the Best New Hotels on the Planet".

Το Amanera αποτελεί την πρώτη φάση της επένδυσης στο project της Dolphin που ονομάζεται Playa Grande και που εκτείνεται σε 9.800 στρέμματα με περισσότερα από 11 χλμ. ακτογραμμής. Επιπλέον, η αναδιαμόρφωση του Playa Grande Golf Course, από τον υιό του σχεδιαστή Robert Trend Jones, τον γνωστό Rees Jones, καταλαμβάνει έκταση 1,800 στρεμμάτων, ενώ η ποιότητα του γηπέδου, θεωρείται από τους ειδικούς ως η κορυφαία στο είδος της. Η συνολική επένδυση στο Playa Grande, ανέρχεται μέχρι τώρα σε πάνω από 150 εκατ. ευρώ.

Στις κύριες δραστηριότητες της Dolphin περιλαμβάνονται δύο ακόμη έργα το, Pearl Island στον Παναμά, και Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι, για το οποίο, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος το Δεκέμβριο του 2015, ο όμιλος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την επόμενη φάση των αδειών συμπεριλαμβανομένου και του λεπτομερούς πολεοδομικού σχεδίου, το οποίο αναμένεται να υποβληθεί, με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης, προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα