Πώς ο Μπάτμαν θα σώσει τη... Lego

Η εταιρεία δεν θα καταφέρει να διατηρήσει τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης με το παρελθόν, προειδοποίησε η Lego, ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2016, εναποθέτοντας τις ελπίδες της στο νέο προϊόν, Lego Batman.

«Τα τελευταία 10 χρόνια, κάποιοι χαρακτηρίζουν την ανάπτυξή μας... υπερφυσική. Αλλά νομίζω

ότι φτάσαμε σε ένα πιο βιώσιμο επίπεδο το 2016 και βλέπουμε ότι πλέον θα κινηθούμε προς τα εκεί στο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της δανέζικης εταιρείας, Μπάλι Πάντα. Τα καθαρά κέρδη της Lego το 2016 αυξήθηκαν κατά 2,2% στις 9,4 δισ. κορώνες, μετά τις επενδύσεις της εταιρείας στην Κίνα και το Μεξικό. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6% στις 37,9 δισ. κορώνες.

Από το 2010 έως και το 2015 τα έσοδα της Lego έχουν υπερδιπλασιαστεί και τα καθαρά κέρδη έχουν τριπλασιαστεί. Τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν το Lego Ninjago, το Lego Friends και το Millennium Falcons (του Star Wars). Για το 2017 η εταιρεία εκτιμά ότι το προϊόν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις θα είναι το Lego Batman, παιχνίδι που σύμφωνα με τον CEO θα «σώσει» την εταιρεία, χάρη στις υψηλές πωλήσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα