Προκριματικές εκλογές ζητά ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στη Γαλλία - "Στον αέρα" η δεύτερη υποψηφιότητα Ολάντ

Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας ανέφερε πως προτιμά ένα γύρο προκριματικών εκλογών πριν τις προεδρικές εκλογές του 2017. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως ο Hollande θα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος της Γαλλίας ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με τέτοιο συμβάν πριν την ευκαιρία του για επανεκλογή.

O Jean-Christophe Cambadelis ανέφερε πως είναι ανοικτός σε ενδεχόμενο

προκριματικών εκλογών, καλώντας όλους τους αριστερούς υποψήφιους να λάβουν μέρος. Τα σχόλια αυτά υπογραμμίζουν την ανησυχία στο κυβερνών κόμμα του Hollande πως θα αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2017, αφήνοντας τους ψηφοφόρους του με μόνη επιλογή έναν εκ των αντιπάλων του.

Τα αριστερά κόμματα θα προτιμούσαν των Σοσιαλιστή πρωθυπουργό Manuel Valls ως υποψήφιο για το χρίσμα του προέδρου το 2017, αντί του ΥΠΟΙΚ Emmanuel Macron, εάν ο Hollande δεν προσπαθήσει να κερδίσει τη δεύτερη προεδρική ψήφο. Περίπου 14% θα υποστηρίξουν τον Macron.

Και μόνο που αυτά τα γκάλοπ λαμβάνουν χώρα, υπογραμμίζει το γεγονός πως ο Hollande δεν μπορεί να παράγει εύρωστη ανάκαμψη στη χώρα του.

Μέχρι τώρα, ο Hollande δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Όταν ερωτήθηκε για την ανάγκη αυτών των προκριματικών, ανέφερε πως ο ίδιος επικεντρώνεται στο να είναι Πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα