Πυροβολισμοί στη συγκέντρωση του Γκουαΐδό κατά του Μαδούρο

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στη συγκέντρωση του Χουάν Γκουαΐδό, έξω από αεροπορική βάση του Καράκας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μάρτυρες του Reuters σημείωσαν ότι άνδρες με στρατιωτικά, που συνόδευαν τον Γκουαΐδό, αντάλλαξαν πυρά με στρατιώτες που υποστηρίζουν τον Μαδούρο.

Νωρίτερα ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος της Βενεζουέλας υποστήριξε ότι μέρος του στρατού είναι μαζί του στην προσπάθεια να

διώξουν τον Μαδούρο.

En el marco de nuestra constitución. Y por el cese definitivo de la usurpación. https://t.co/3RD2bnQhxt

— Juan Guaidó (@jguaido) 30 Απριλίου 2019

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας δήλωσε την Τρίτη ότι είχε ξεκινήσει την «τελική φάση» του σχεδίου του για να απομακρύνει τον πρόεδρο Νικολά Μαδούρο, καλώντας τους Βενεζουελανούς και τους στρατιωτικούς να τον υποστηρίξουν για να σταματήσουν τον «σφετερισμό» Μαδούρο.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, ο αυτοανακηρυγμένος προσωρινός πρόεδρος απευθύνεται στους στρατιώτες και τους καλεί να κατέβουν στους δρόμους του Καράκας για να διασφαλίσουν την «οριστική διακοπή του σφετερισμού» του Μαδούρο.

Ο ίδιος που εμφανίζεται στο βίντεο να είναι ανάμεσα σε ανθρώπους με στρατιωτικές φόρμες, υπογραμμίζει ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα δώσει μάχη «σε μία μη βίαιη σύγκρουση» για να «αναλάβει τα καθήκοντα της κυβέρνησης».

Venezuela: ha iniciado la fase definitiva para el cese de la usurpación, la Operación Libertad. He sido liberado por militares a la orden de la Constitución y del Presidente Guaidó. Estoy en la Base La Carlota. Todos a movilizarnos. Es hora de conquistar la Libertad. Fuerza y Fe pic.twitter.com/Awm6P09ZM0

— Leopoldo López (@leopoldolopez) 30 Απριλίου 2019

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γκουαϊδό είπε ότι έχει ξεκινήσει η τελική φάση του σχεδίου του, για τον διωγμό του Μαδούρο.

Η κυβέρνηση Μαδούρο από την πλευρά της, δια στόματος του υπουργού Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκεζ, ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αντιμετωπίζει μια μικρή ομάδα προδοτών στον στρατό που επιχειρουν να στηρίξουν απόπειρα πραξικοπήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα