Σαλβίνι: «Δεν υποχωρούμε ούτε κατά ένα εκατοστό»

Στην ιταλική απάντηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εστάλη χθες βράδυ, αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Συγκεκριμένα ο γραμματέας της Λέγκα δήλωσε:

«Στην ΕΕ υπάρχουν κάποιοι γραφομανείς, οι οποίοι στέλνουν γράμματα και εμείς απαντάμε ευγενικά, με άλλα γράμματα, αλλά δεν υποχωρούμε ούτε κατά ένα εκατοστό. Διότι έχει λάθος η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, στις ιδρυτικές της συνθήκες, εγγυάται στις χώρες μέλη τη δυνατότητα να εγγυηθούν την ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση. Αλλά, αν δεν με αφήνεις να ξοδέψω χρήματα,

την πλήρη απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα πώς στο διάτανο θα μπορέσω να τα εγγυηθώ;».

Στις 21 Νοεμβρίου η απόφαση της Κομισιόν για Ιταλία

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαιώσε σήμερα ότι η Επιτροπή παρέλαβε το «αναθεωρημένο προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας».

«Το επόμενο βήμα είναι η Επιτροπή να αξιολογήσει το αναθεωρημένο κείμενο και να δημοσιεύσει την επίσημη γνώμη της στις 21 Νοεμβρίου μαζί με τις γνώμες για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης», πρόσθεσε ο Μ. Σχοινάς, χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο για το περιεχόμενο του κειμένου που απέστειλε η ιταλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία έστειλε μια επιστολή στις Βρυξέλλες, στην οποία εξηγεί την απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης, συνοδεύοντάς τη με μια παρουσίαση μέτρων διαρθρωτικής προσαρμογής και επενδύσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Αρνούμενη να μεταβάλει τα στοιχεία που περιέχονται στον προϋπολογισμό της, η Ρώμη εκτίθεται στον κίνδυνο να κινηθεί «διαδικασία επί παραβάσει» για το «υπερβολικό έλλειμμά» της, η οποία επισύρει δυνητικά οικονομικές κυρώσεις που ισούνται με το 0,2% του ΑΕΠ της (δηλαδή ύψους περίπου 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα