Σε χαμηλό οκτώ ετών οι τιμές κατοικιών στο Λονδίνο

Τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση των τελευταίων οκτώ ετών σημείωσαν τον Απρίλιο οι τιμές κατοικιών στη βρετανική πρωτεύουσα, με το Κεντρικό Λονδίνο να οδηγεί την πτώση, καθώς οι υψηλές τιμές αποθαρρύνουν τους επίδοξους αγοραστές.

Η μέση τιμή υποχώρησε κατά 1,5% στις 636.777 στερλίνες σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας για την ακίνητη περιουσία Rightmove Plc. Σε μηνιαία

βάση οι τιμές υποχώρησαν κατά 2%.

Η αγορά κατοικιών του Λονδίνου σημείωσε τις χαμηλότερες επιδόσεις από τις αρχές του 2016, καθώς η ζήτηση δέχθηκε πλήγμα από τις πολύ υψηλές αποτιμήσεις, την ψήφο υπέρ του Brexit και την αύξηση των φόρων στους επενδυτές.

Τα πιο ακριβά σπίτια δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα στο Κεντρικό Λονδίνο καταγράφοντας ετήσια πτώση 4,2%, ενώ οι τιμές στα φθηνότερα προάστια σημείωσαν άνοδο 1,7%.

Για το σύνολο της Βρετανίας, οι τιμές σημείωσαν άνοδο 1,1% τον Απρίλιο, σύμφωνα πάντα με την Rightmove. Και πάλι πάντως αυτό το ποσοστό ισοδυναμεί με επιβράδυνση έναντι της μέσης ανόδου 1,6% τη δεδομένη περίοδο των τελευταίων επτά ετών.

Η πανεθνική ετήσια άνοδος του 2,2% ήταν η χαμηλότερη από τον Απρίλιο του 2013.

Η χαμηλότερη δυναμική ίσως σηματοδοτεί το γεγονός ότι οι αγοραστές γίνονται πιο επιφυλακτικοί, καθώς ο αυξανόμενος πληθωρισμός διαβρώνει τα πραγματικά κέρδη και η έναρξη της επίσημης διαδικασίας για το Brexit δημιουργεί σύννεφα στις οικονομικές προοπτικές.

Μια ξεχωριστή έκθεση της Deloitte δείχνει πως η επιχειρηματική εμπιστοσύνη υποχώρησε κατά το α' τρίμηνο. Η έρευνα που διενεργήθηκε σε 3.000 Βρετανούς διεξήχθη το διάστημα 17-20 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα