Σε ιστορικά χαμηλά η ανεργία στη Γερμανία

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία στη Γερμανία καθώς ο αριθμός των ανθρώπων εκτός παραγωγικής διαδικασίας υποχώρησε για έκτο συνεχόμενο μήνα, αντικατατοπτρίζοντας το οικονομικό «μπουμ» που βιώνει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και με το οποίο μπορούν να αυξηθούν οι μισθοί και ο πληθωρισμός.

Ο δείκτης ανεργίας τον Δεκέμβριο υποχώρησε στο 5,5%, όπως ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Απασχόλησης. Ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 29.000 τον περασμένο μήνα, το διπλάσιο απ' ότι ανέμεναν οι οικονομικοί αναλυτές.

Η Γερμανία απολαμβάνει

μία ισχυρή οικονομική ανάπτυξη που υποστηρίζεται απ' τις εγχώριες δαπάνες και το ισχυρό παγκόσμιο εμπόριο, με τους δείκτες PMI να αποκαλύπτουν χθες πως η μεταποιητική δραστηριότητα στη χώρα αλλά και γενικά στην Ευρωζώνη έχει πιάσει νέα επίπεδα ρεκόρ.

«Ο Κόσμος δεν φοβάται να ξοδέψει χρήματα διότι η ανεργία είναι υπερβολικά χαμηλή, κάτι που ενισχύει την εγχώρια ζήτηση», σχολιάζει ο Jens Kramer, αναλυτής της NordLB στο Ανόβερο. «Είναι θαύμα ότι η ανάπτυξη των μισθών ήταν τόσο περιορισμένη παρά το γεγονός ότι έχουμε δύο ολόκληρα χρόνια σχεδόν πλήρους απασχόλησης στη χώρα. Τελικά θα δούμε πιέσεις για υψηλότερους μισθούς φέτος», συμπληρώνει.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων στη χώρα έχει περιοριστεί στα 2,44 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα