Σε νέα υψηλά ο Nasdaq μετά τα κέρδη Amazon, Alphabet και Microsoft

«Καλπάζουν» την Παρασκευή οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας καθώς η Wall Street πανηγυρίζει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τριών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως.

Αναλυτικά, ο Dow Jones σημειώνει πτώση κατά 1,12%% στις 23.399 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,47% στις 2.572 μονάδες και ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,51% στις 6.655μονάδες.

Η μετοχή της Amazon αημειώνει άνοδο περί του 11%, η Alphabet κερδίζει 6,54%, η Microsoft

8,8% και η Intel 5,51%.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή 52 σεντς, πολύ πάνω από τις εκτιμήσεις. Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και διαμορφώθηκαν στα 6,58 δισ. δολάρια με αύξηση 12% στα έσοδα. Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν και τα μεγέθη της Intel. Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις και τα μεγέθη της Alphabet που παρουσίασε καθαρά κέρδη 6,72 δισ. δολάρια.

Στα μακροοικονομικά, ισχυρή ανάπτυξη κατέγραψε το γ' τρίμηνο η αμερικανική οικονομία χάρη στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μετά τους τυφώνες που έπληξαν την ανατολική ακτή.Συγκεκριμένα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3% την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπ. Εμπορίου, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 2,7%. Σύμφωνα με το υπουργείο,πάντως, δεν είναι εύκολο να αποτυπωθεί αναλυτικά ο αντίκτυπος των τυφώνων Χάρβεϊ και Ίρμα στο ΑΕΠ του τριμήνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα