«Σφήνα» στην πρόταση εξαγοράς της Starwood από την Marriott μπαίνει γκρουπ επενδυτών

Η Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc., η οποία είναι στη διαδικασία εξαγοράς της από την Marriott International Inc., έλαβε μία μη δεσμευτική πρόταση εξαγοράς από γκρουπ επενδυτών υπό την Anbang Insurance Group Co.

Η πρόταση είναι στα 76 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας, όπως

ανακοίνωσε η Starwood. Κάτι που σημαίνει ότι αποτιμά της εταιρεία στα 12,9 δισ δολ. με δεδομένο ότι οι εκδοθέντες μετοχές είναι 170 εκατ.

Αν και η Starwood δεν προσδιόρισε στην ανακοίνωση της ποιός είναι ο φιλόδοξος επενδυτής, η Marriott σε δική της ανακοίνωση αποκάλυψε ότι είναι η ομάδα υπό την Anbang.

Η Starwood «θα εξετάσει προσεκτικά το αποτέλεσμα των συζητήσεων με το κονσόρτσιουμ προκειμένου να καθορίσει το πως θα κινηθεί με γνώμονα το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της», αναφέρει η ανακοίνωση της. Σε αυτή μάλιστα τονίζεται ότι το ΔΣ υποστηρίζει την πρόταση της Marriott.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Marriott αποτιμούσε την Starwood στα 72,08 δολ. ανά μετοχή όταν είχε υποβληθεί.

Η Starwood θα πρέπει να καταβάλλει 400 εκατ. δολ. στην Marriott στην περίπτωση που το ΔΣ αποφασίσει να κλείσει συμφωνία με άλλους επενδυτές, να αλλάξει ή να αποσύρει τη σύσταση του στους μετόχους υπέρ της αρχικής πρότασης με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει.

Η Starwood σημειώνει ότι η προσφορά της Marriott αξίζει 63,74 δολ. ανά μετοχή με βάση τη μέση διακύμανση της μετοχής το τελευταίο 20ήμερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα