Στο μικροσκόπιο των ελληνικών αρχών επτά στελέχη της Ericsson

Στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών έχουν μπει επτά πρώην στελέχη της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson τα οποία έχουν κλητευθεί για πιθανή εμπλοκή τους σε υπόθεση διαφθοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, τα επτά στελέχη της εμπλέκονται σε έρευνα αναφορικά με συμφωνία για αμυντικό εξοπλισμό που είχε συνάψει η πρώην θυγατρική της, Ericsson

Microwave Systems με την Ελλάδα το 1999, η οποία περιλάμβανε την παράδοση ενός εναέριο συστήματος ραντάρ.

Η Ericsson, που αποκάλυψε την έρευνα πριν δύο χρόνια, ανέφερε ότι οι νυν και πρώην εργαζόμενοί της κλήθηκαν να καταθέσουν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από τις ελληνικές αρχές αναφορικά με ισχυρισμούς για πιθανή διαφθορά.

Σημειώνεται ότι η Ericsson Microwave Systems πωλήθηκε στην Saab AB το 2006 η οποία, όπως αναφέρει το MarketWatch, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Η Ericsson ανέφερε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί της καμία αρχή αναφορικά με το θέμα και πως δεν έχουν δοθεί στα επτά πρώην και νυν στελέχη της όλα τα σχετικά έγγραφα της έρευνας, ούτε έχουν ανακριθεί από τις ελληνικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα