ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση με Κασσελάκη και νέο σχηματισμό δείχνει η «Ομπρέλα»

Σε θέση μάχης εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής έχει τεθεί η τάση «Ομπρέλα» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη της έχουν καταθέσει ένα «κείμενο προβληματισμού στη βάση ιδεολογικής και πολιτικής συζήτησης που επιθυμούν να γίνεται στο κόμμα και όχι μια πλατφόρμα», όπως επισημαίνουν, αφήνοντας, ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, με στόχο τη συλλογή υπογραφών σε πανελλαδική κλίμακα.

Σχολιάζοντας τις καταιγιστικές εξελίξεις εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρουν ότι «με πραξικοπηματικού

χαρακτήρα αρχηγικές δηλώσεις, επιβεβαιώνεται η πρόθεση επανάληψης των ίδιων επιλογών, που μας έχουν ήδη οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα», συμπληρώνοντας πως «η νέα ηγεσία δεν ενεργεί σαν προεδρία, μονοπρόσωπο όργανο με καταστατικές δεσμεύσεις απέναντι στη συλλογικότητα, αλλά σαν κυριευτής μιας θέσης εξουσίας, που την προφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού από τον συλλογικό έλεγχο».

Παράλληλα, όπως σημειώνουν, «η αντίθεσή μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μια συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα. Η επίκληση της ενότητας δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της Αριστεράς».

«Στο έδαφος της Αριστεράς είναι που επιδιώκεται» όπως επισημαίνουν, ξεκαθαρίζοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα του πνεύματος ιδιοκτήτη, που αποφαίνεται «όποιος διαφωνεί, να φεύγει».

Το κείμενο φέρεται να συντάχθηκε με πρωτοβουλία των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Ευκλείδη Τσακαλώτου, και αποτελεί… προπομπό της στάσης που θα τηρήσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ η «Ομπρέλα» ενάντια στον Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα