ΣΥΡΙΖΑ: Κερδίζει έδαφος το «κίνημα των διαγραφών» – Το απόγευμα η συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

Χαρακτήρα «κινήματος» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έλαβε τις τελευταίες ώρες το αίτημα για άμεση διαγραφή των τεσσάρων ιστορικών στελεχών που έχουν παραπεμφθεί προς διαγραφή από τον Πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, έχοντας πυροδοτήσει ντόμινο εξελίξεων ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σαββατοκύριακο.

Τις διαγραφές «εδώ και τώρα» υποστήριξαν δημόσια αρχικά στελέχη της νέας ηγετικής ομάδας, όπως η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία

τόνισε πως θα πρέπει «να προχωρήσουμε χωρίς δισταγμό» σε αυτές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση «αν κάνει πίσω ο Κασσελάκης, θα είναι λάθος. Αν σταθεί δίπλα τους θα είναι σαν αυτοκτονία», όπως παρατήρησε. Στην ίδια γραμμή, «οποιοσδήποτε ήταν πρόεδρος τέτοιες δηλώσεις είναι κατευθείαν προς διαγραφή» σχολίασε ο Διευθυντής της ΚΟ του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας, για να προσθέσει πως «μεγάλο πολιτικό πρόβλημα το να έχεις μια μερίδα του κόμματος που να λέει δεν μπορεί να συνυπάρξουμε. Το επόμενο βήμα είναι το διαζύγιο».

Ταυτόχρονα, το «κίνημα των διαγραφών» μελών της ιστορικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φαίνεται να κερδίζει έδαφος τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στον καλλιτεχνικό κόσμο, όπως διαφάνηκε από σειρά τοποθετήσεων επώνυμων καλλιτεχνών τις τελευταίες ώρες υπέρ της αποπομπής από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των Πάνου Σκουρλέτη, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα.

«Διαγραφή με τα 1.000»

Στο πλαίσιο αυτό, αίσθηση και απορία προκάλεσε το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε αιφνιδιαστικά ο γνωστός ηθοποιός, Λάκης Λαζόπουλος κατά της τάσης «Ομπρέλα», αναφερόμενος μάλιστα ονομαστικά στον πρώην Υπουργό, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε μια τόσο κρίσιμη και πυκνή σε εξελίξεις χρονική συγκυρία για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα