Τι δείχνει το ράλι του δολαρίου για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Το ράλι του δολαρίου μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζουν αναλυτές στο Bloomberg.

Ωστόσο, η δυναμική της ανάπτυξης θα εξαρτηθεί από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ κι απ' το αν θα προχωρήσει στις πολιτικές που έχει εξαγγείλει.

Από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις 8 Νοεμβρίου ο δείκτης δολαρίου έχει ενισχυθεί κατά 5,7%, εν αναμονή κυρίως της μείωσης της φορολογίας και της αύξησης των κρατικών δαπανών που έχει εξαγγείλει ο νέος πρόεδρος.

Τα

μέτρα αυτά μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά ενώ η ανεργία βρίσκεται στο 4,6% (νέο χαμηλό προ κρίσης) και ο πληθωρισμός πλησιάζει στον στόχο του 2% που έχει θέσει η Fed.

«Η αγορά έχει προεξοφλήσει ισχυρή ανάπτυξη για τις ΗΠΑ το 2017. Όμως αν η δημοσιονομική πολιτική που έχει υποσχεθεί ο Τραμπ καθυστερήσει ή δεν έχει τον αντίκτυπο που περιμένουμε τότε η ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερη των εκτιμήσεων και η άνοδος του δολαρίου μπορεί να αποδειχθεί προβληματική» σχολιάζει ο Λι Φέριτζ, στρατηγικός αναλυτής στην State Street Corp.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το αμερικανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,2% το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα