Το πετρέλαιο συμπαρασύρει τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Με απώλειες άνοιξε η εβδομάδα στην Ευρώπη, καθώς η υποχώρηση στις τιμές των εμπορευμάτων επηρέασε το επενδυτικό κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 άνοιξε με πτώση 0,6%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο FTSE100 στο Λονδίνο άνοιξε με πτώση 0,19%, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,61%, ο γαλλικός CAC40 με απώλειες 0,94%. Στη Μαδρίτη ο IBEX35 με πτώση 0,65%.

Η μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα

στις διεθνείς αγορές, ωστόσο προσφάτως τα futures του Brent σημείωσαν ανάκαμψη πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι. Τ αμερικανικό αργό είναι στα 38,67 δολ/βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού τύπου Brent είναι στα 40,68 δολ/βαρέλι.

Νωρίτερα, στην Ασία οι τάσεις ήταν μικτές με τον δείκτη Straits Times στη Σιγκαπούρη να καταγράφει από τις μεγαλύτερες απώλειες.

Στον αντίποδα η Κίνα με τον Shanghai Composite και τον Shenzhen Composite σε θετικό έδαφος μετά από τη νέα κίνηση των αρχών της χώρας να στηρίξουν την οικονομία μέσω χαλάρωσης του περιθωρίου trading, μετά την απόφαση των αρχών για μείωση του κόστους δανεισμού για τις χρηματιστηριακές, αλλά και την επαναφορά του βραχυπρόθεσμου δανεισμού προς τις επιχειρήσεις.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή δείχνει ότι οι κινεζικές αρχές είναι έτοιμες να δώσουν στις αγορές ευκολότερη και φθηνότερη χρηματοδότηση.

Στα εταιρικά νέα, ο CEO της γαλλικής ασφαλιστικής AXA, Henri de Castries, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα αντικατασταθεί από τον Thomas Buber.

Στο μεταξύ, η Telecom Italia γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις» με τον CEO Marco Patuano, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα