Τομέας Άμυνας ΠΑΣΟΚ: Αυθαίρετες απολύσεις στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Η κυβέρνηση όχι μόνον δε διαφυλάττει τις θέσεις εργασίας, αλλά την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) της εταιρείας κοινοποίησε εξωδίκως την απόλυση έξι (6) εργαζομένων, με αιτιολογικό ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό τους.

Η αυθαίρετη πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου, πέρα από κάθε κώδικα δεοντολογίας, έρχεται σε συνέχεια της απόλυσης τριών (3) νομικών συμβούλων της εταιρείας, οι οποίοι απελύθησαν πρόσφατα. Σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ ανησυχούν για

την στρατηγική της νέας εταιρείας, η οποία θα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της δημιουργίας μιας εταιρείας βιώσιμης, σύγχρονης και ανταγωνιστικής, ώστε να μπορεί να έχει ισότιμη θέση και συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, όπως φαίνεται και στις ανακοινώσεις των εργαζομένων.

Η διάσωση και βιώσιμη λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) επετεύχθη σε περίοδο οικονομικής κρίσης (εντός του 2014), μετά από διαπραγματεύσεις με τους ονομαζόμενους σήμερα «θεσμούς» της τότε αναπληρωτού Υπουργού Εθνικής Άμυνας και σημερινής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κυρίας Φώφης Γεννηματά.

Με την κατάθεση ενός ρεαλιστικού σχεδίου που προέβλεπε την άμεση υπογραφή συμβάσεων και την προοπτική σημαντικών παραγγελιών από το εξωτερικό, οι θεσμοί αποδέχτηκαν ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα έχουν προοπτική και φυσικά ζωτική σημασία για την άμυνα της χώρας. Διατηρήθηκαν 500 θέσεις εργασίας, ενώ η πρόταση προς τους θεσμούς θα έπρεπε να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση ως πιλοτικό μοντέλο διάσωσης και για άλλες εταιρείες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Διαπιστώνεται όμως ότι η εταιρεία μαζί με το επιβλέπον υπουργείο Εθνικής Άμυνας όχι μόνον δεν κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, αλλά ακριβώς αντίθετα, έχοντας εγκαταλείψει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, δείχνει αμέλεια στην υλοποίηση υφιστάμενων συμβάσεων (διασφαλισμένων από την περίοδο διάσωσης της εταιρείας) και αδιαφορία στη σύναψης νέων, ώστε η εταιρεία να κατευθυνθεί προς την ανάπτυξη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον κ. ΥΠΕΘΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα