Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 0,5%

Αμετάβλητο στο 0,5% άφησε η Τράπεζα της Αγγλίας το βασικό επιτόκιο, ύστερα από ομόφωνη απόφαση στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Πρόκειται για το έβδομο συνεχές έτος που η κεντρική τράπεζα αφήνει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Η απόφαση οφείλεται στην αβεβαιότητα η οποία πηγάζει από την

διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, και την πιθανότητα ενός Brexit.

Τα εννέα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, με ηγέτη τον διοικητή της τράπεζας, Mark Carney, συμφώνησαν στο αμετάβλητο ομόφωνος. Η απόφαση έχει ως παρασκήνιο τον αδύναμο πληθωρισμό, την παγκόσμια επιβράδυνση της ανάπτυξης και την ανησυχία για το Brexit.

Tα πρακτικά της τράπεζας δείχνουν πως η ευρεία οικονομική άποψη της τράπεζας είναι παράλληλη με αυτή που δημοσιεύθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου.

Η Επιτροπή έχει "πολλές απόψεις" όσον αφορά τον πληθωρισμό, ενώ συμφωνεί πως τα παρόντα οικονομικά μέτρα είναι αρκετά, σύμφωνα με τα πρακτικά.

Παρόλα αυτά η δυναμική της εγχώριας κατανάλωσης παραμένει αμείωτη, και τα στελέχη του ΔΣ ανέφεραν πως περιμένουν περισσότερα σημάδια ανάκαμψης των τιμών πριν την αύξηση των επιτοκίων.

Την ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να αφήσει αμετάβλητο και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους 375 δισ. στερλίνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα